Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DE UFKA YOLCULUK YARIŞMALARINDA KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

ARTVİN’DE UFKA YOLCULUK YARIŞMALARINDA KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Türkiye genelinde  Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Kur’an-ı Kerim Meali konusunda düzenlenen Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışmasının beşincisinin kazananları ödüllerini aldı.

Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından 588 bin 400 kişinin başvurduğu Artvin’de ise 1500 kişinin üzerinde katılım olan yarışmada derece girenlere ödülleri Ahmet Hamdi Tampınar Kültür Merkezinde yapılan törenle verildi.

Törene; Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, bazı kurum amirleri, STK başkanları, yarışmaya katılan öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Arhavi Merkez Cami imam hatibi Fatih Poyraz ‘ın Kur’an-ı kerim tilaveti ardından Artvin Belediyesi Tasavvuf Musiki korosunun ilahi konseri ve şiir dinletisi geceye renk kattı.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Artvin İl Sorumlusu Hüseyin Kantar’ın yaptığı açılış konuşmasında Ufka yolculuk kültür yarışmaları 5 yıldır İslam dinini güvenilir kaynaklardan öğrenmeyi amaçlayarak devam ettiğini belirterek şunları söyledi. Kantar ;” Server Gençlik ve Spor Spor kulübünün organizatörlüğünde Akra fm ana sponsorluğunda gerçekleşti. İlimizde Artvin Gençlik Spor ve İzcilik Derneği proje ortağı oldu.  Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, Ensar Vakfı, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti ve Artvinliler Vakfı yerel resmi sponsorluğunu üstlendi.

Bu yılki yarışmaya farklı kategorilerde 7’den 70’e yaklaşık 600 bin yarışmacı katılarak 5 yıl önce 87 bin kişiyle başlanan ufka yolculuğa 7 katına çıkarak devam etti. Kaybedeni olmayan kazananı bol olan sloganıyla Kur’an-ı kerim meal yarışması ilimizde de 1500’den fazla yarışmacıyla başarıyla tamamlandı.  Tüm yarışmacılarımız hem dünyada hem ahrette hayırda yarıştılar ve hiç kimse kaybetmedi herkes kazanmış oldu.

Derece giren yarışmacılarımıza toplamda bir kişiye umre, 8 kişiye tablet, 5 kişiye tam altın, 5 kişiye 500 TL, 5 kişiye 250 tl ile ödülleriyle başarılarını taçlandırıyoruz. “ dedi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın ödül takdiminde yapmış olduğu konuşmada Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasına katılımlarından ve göstermiş oldukları başarıdan dolayı yarışmacıları tebrik ederek öğrendikleri bilgileri ihlâsla hayata tatbik etmelerini Kur’an-ı kerim ve sünneti seniyeye uygun bir ömür geçirmelerini diledi.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde A, B, C, D, E, F, G şeklinde ayrı ayrı kategorilerde birinici, ikinci, üçüncü olan yarışmacılara tablet, tam altın ve para ödülü verildi.

Umre ödülünü Üniversite Öğrencisine Hediye Etti

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasında Yetişkinler kategorisinde yarışan ve birincilik alan Eczacı Serap Demirci, Artvin Valiliğinin sponsor olduğu Umre ödülünü kazandı.  Serap Demirci, Umre ödülünden feragat ederek Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencisi Tülin Karaağaç’a hediye etti.

Hediyesini  Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın elinden alan Üniversite öğrencisi Tülin Karaağaç, kutsal toprakları gitmenin büyük hayali olduğu söyleyerek bu hayalin gerçekleşmesine vesilen olan Artvin Valiliğine ve Serap Demirci’ye teşekkür etti.

HAYVAN BAKIM EVİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR