Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİNDE RAMAZAN, BİR SOFRADA ARTVİN

ARTVİNDE RAMAZAN, BİR SOFRADA ARTVİN

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Çay TV ekranlarında yayınlanan Doğudan Batıya iftar bereketi programına konuk oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, programda İbrahim Eksilmez’ in sorularına cevap vererek,  Artvin’de ramazan ayının nasıl yaşandığını manevi iklimini, geçmiş yıllara göre yaşanan farklılıkları Çay TV ekranlarından canlı yayında izleyicileriyle paylaştı.

Çocukluk yılarında yaşanan Ramazan aylarına değinen Başkan Kocatepe, Birlik Beraberliğe vurgu yaptı. Kocatepe ;” Çocukluğum köyde geçti. Ramazan öncesi ve ramazanda annelerimiz komşularla toplanıp erişte, silor açarlardı. O zamanların kendine has ve özel yemekleri vardı. Kavut çorbasına bir masada komşular kaşık atarlardı muhabbet olurdu. Çok küçükler öğlene kadar veya ramazanın başında, ortasında ve sonunda oruç tutarlardı. Birlik beraberlik birazda ihtiyaçtanmış.  Günümüzde bireyler kendilerine yeter hale gelince birlik beraberlikten uzak hale geldik. Ancak köylerimizde halen daha bir nebzede olsa yaşanıyor diye biliriz” dedi.

Artvin’de ilk kez yaşanan iftar çadırı, aş evi, Ramazan davulcusu, İftar Topu uygulamaları hakkında konuşan Mehmet Kocatepe şu ifadelere yer verdi.

“Ağzı olan konuşuyor. Bazen bazı konulara cevap vermemek aslında en iyi cevaptır. Ancak sussanız da olmuyor. Kapitalist  / Materyalist mantıkla hiçbir şey Allah rızası için olmaz. Birileri diyor ki iftar çadırlarını AK Parti belediyesi kurdu dolayısıyla da oraya AK Partililer gider. Yani kapitalist mantıkla yaklaştıkları için bunu böyle algılıyorlar. İftar sofrası açları doyurma yeri değildir. İftar sofrası Müslüman toplumların bir geleneğidir. İftar sofrası her kesimden insanı ile bir bütün olabilmektir. Bu maneviyatla ilgili bir durumdur. Biz iftar çadırları ile Artvinliyi her kesimden insanıyla bir araya getirmek için kurduk. Bugün ve her zaman olduğu gibi çadırlarımızda zengini, fakiri, esnafı, öğrencisi, belediye personeli, farklı siyasi yapıdan insan var Yani biz bir sofrada Artvin olabilmek için bu hizmeti veriyoruz.

İftar çadırlarında verilen yemeklerin ücretlerini Artvin esnafına yüklediğimiz söylüyorlar. Belediyemizin kendi içinde iftar çadırlarında yemek verebilecek Kurumu da durumu da var. Ancak bizler insanlarımızın sevap kazanması için, ramazanın maneviyatını yaşaması için bu uygulamayı insanlarımıza açtık. Allah razı olsun birçok vatandaşımız bu sevaba ortak olabilmek için kuyrukta. AK Partililer geliyor. Evet, doğrudur geliyorlar, yemek dağıtıyorlar, masa siliyorlar gelen vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar. Evlerinden getirdiklerini ikram ediyorlar ve en önemlisi de sadece Allah rızası için ordalar. Bizim yüreğimizde ki Artvin sevdasını herkes anlayamaz. Her iftiranın, yalanın bir doğru cevabı vardır.

Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizin daha hijyenik daha güvenli ve sağlıklı bir ay geçirmeleri için rutin olarak yaptığımız tatlıcısından fırınına esnafından manavına kadar denetimlerimizi sıklaştırarak yapıyoruz. Yine ramazan ayı içerisinde kardeş belediyemiz olan Kars Akyakı belediyemiz ve Batum’da ki Müslüman kardeşlerimize bir iftar yemeği programımız olacak.

Ramazan davulcusu ve İftar topuyla biz Türk geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz. Bizden önce son 6 yıl Artvin’de top atışı yasaklanmış. Seçim döneminde vatandaşlarımız bizlerden tekrar ramazan topunu istediler ve bizlerde vatandaşlarımızın isteğini yerine getirdik çünkü buda bir değer, gelenek.”

HAYVAN BAKIM EVİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR