Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DE MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI GÖNÜLLERİ DE FETH ETTİ

ARTVİN’DE MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI GÖNÜLLERİ DE FETH ETTİ

Artvin Belediye Başkanlığınca Mekke’nin fethinin bin 387’nci yıl dönümü münasebetiyle “Mekke’nin yada Gönüllerin Fethi” adlı programı düzenledi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde konuşmacı olarak  İstanbul Merkez Vaizi İlahiyatçı Mustafa Akgül’ün davet edildiği ve halkın yoğun ilgi gösterdiği anma programına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcısı Maksut Koçak, Yüksel Kantar, AK Parti Artvin Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Artvin Belediyesi Tasavvuf Musiki Korusunun ilahi dinletisiyle büyük beğeni topladı.

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Müftülüğü baş vaizi ve Diyanet Sen Onursal Genel Başbakanı Mustafa Akgül, Mekke’nin fethinin İslam tarihi açısından önemini ve peygamber efendimizin mesajlarının günümüze yansıması konulu bir konuşma yaptı.

İslam ve Türk medeniyetinin en uygun ismin gönüller medeniyeti olduğunu ifade eden Akgül, “O gönülleri fethetmek için bazen Mekke’yi bazen İstanbul’u fethetmek gerekiyor. Bazen Viyana kapılarına dayanmak bazen de Hindistan’a kadar uzanmak gerekiyor. Ecdadımız bunu yapmış. Dünyada İslam’dan başka ikinci bir din yok ki doğduğu günden bin 400 yıl sonraya aynı özelliğini muhafaza ederek gelsin. Bize düşen bunu sürdürmektir. Gönüller medeniyetini devam ettirmektir.” dedi.

Akgül, Mekke’nin fethin İslam dünyası için önemli olduğunu ifade ederek, “Mekke’nin fethinin nasıl gerçekleştiğini ve bu süreçte peygamberimizin verdiği mesajları anlayıp günümüze taşımamız lazım. Bütün peygamberlerin hicret etmiş olması bize gizli bir emirdir. Doğduğunuz yerde çakılı kalmayın. Başarı için ufku aşın” diye konuştu.

Hazreti Muhammed’in mescit yapılmasını önemsediğini ve milletimizin bu mesajı günümüzde laikiyle yerine getirdiğini kaydeden Akgül  “İlk işçimiz bundan 55 sene önce gitmiş Avrupa’ya. Bir seccade serecek kadar bir mescidi yokken bugün Avrupa genelinde Türk işçisinin yaptırdığı cami sayısı 5 bini aştı. Demek ki bu millet gittiği yere cami yapma konusunda peygamberden mesajı iyi almış. Peygamberimiz Medine’de iken sürekli dualarla gözyaşlarıyla rabbimizden Mekke’nin fethini istedi. Peygamber efendimiz Medine’de rahata kavuşmasına rağmen Mekke’yi isteyerek bize bir mesaj veriyor. Bu mesaj nereye giderseniz gidin doğduğunuz toprakları unutmayın mesajıdır.” ifadelerine yer verdi.

Müslümanlarla müşrikler arasındaki Hudeybiye anlaşmasını müşriklerin bozduğunu, peygamber efendimizin de bunun üzerine Mekke’nin fethi için gerekli hazırlıkları yaparak harekete geçtiğini belirten Akgül, şunları söyledi.

“Günümüzde Birleşmiş Milletler bir araya gelip Kudüs hiçbir devletin başkenti olmayacak kararını verirken Amerika tek başına Kudüs İsrail’in başkenti dedi mi demedi mi? İşte bize fırsat doğdu. Anlaşmayı sen bozdun. Bizde Filistin’in başkenti olarak ilan ederiz.  Ettik mi ettik. Sonra  İslam alemini davet ettik Allah’ın izniyle çoğu koşup geldi. Sonra işi BM’ye götürdüğümüzde Türkiye 128, Tramp 9. Biriyle anlaşma yaptıysanız anlaşmayı bozmayın ama karşı taraf bozarsa onu da koz olarak kullanıp kafasını çarpın. Milletimiz peygamberimizin mesajını iyi değerlendirip günümüzde iyi değerlendirdi.

Müslümanları dişleri çekilmiş aslan haline getirmek isteyenler, Müslüman kimseye dokunmaz, kimsenin canına kıymaz, öyle iyidir böyle melektir. Söz konusu vatan millet olursa Müslüman aslan haline gelir. 15 Temmuz’da bir gecede aslanlaştı mı aslanlaştı.  15 Temmuz’da idareye ilahi irade el koydu. Başka izahı yok.  Beşer gücüyle olacak bir şey değil. Öyleyse Müslüman gün gelecek, ölmeyi de öldürmeyi de bilecek ama karşısına çıkmasa, kendisiyle birileri mücadele etmese, karıncaya bilece kıymayacaktır. Peygamber öldürmeye giden Ömer Müslüman olunca karıncayı öldüremez hale geldi. Aynı Ömer cihat meydanında kılıç sallıyordu.”

Konuşmanın sonunda Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe kısa bir teşekkür konuşması yaparak Akgül’e günün anısına hediye ve plaket takdim etti.

15 TEMMUZ’UN 2. YILINDA ARTVİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR