Anasayfa / Haberler / ARTVİN’DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

ARTVİN’DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Kurban Hizmetleri Komisyonu Kurban Kesim Yerlerini Belirledi

Yaklaşan kurban bayramı öncesi Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonunca şehir merkezinde kurban kesim alanları belirlendi.

Artvin Valiliğinde düzenlenen İl Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısında “ 1 Eylül Cuma günü idrak edilecek kurban bayramı dini amaç ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesebilmelerini sağlamak amacıyla kurban kesilecek yerlerin belirlenmesi kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınması ve şartların düzenlemesi” konuları görüşülerek alınan karar doğrultusunda kesim yerleri olarak belirlenen noktalar şu şekilde.

• Artvin Belediyesi Mezbahanesi (Kurban Pazarı yanı)
  • Yeni Mahalle Merkez Cami’nin altında bulunan mezbahane.
  • Yeni Mahalledeki Orman İşletme Müdürlüğünün Tamirhanesi.
  • 19 Mayıs Caddesinde bulunan Rasim Yavuzdemir’e ait oto yıkama yeri.
  • Küçük sanayi sitesi girişinde bulunan Mürsel Düzcan’a ait oto yıkama yeri.
  • Aşağı Şehitlik Köyü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yanında bulanan kermenler oto yıkama yeri.

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni