Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DE KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

ARTVİN’DE KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 369 kısa dönem erler için düzenlenen yemin törenine katıldı.

Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, Artvin Çoruh Rektörü Fahrettin Tilki, Emniyet İl Müdürü Mehmet Selvi, kurum  amirleri stk temsilcileri  ve asker aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören askerlerin Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etmesiyle devam etti.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Gürler, 369 kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendiğini belirtti.

Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler;” En kısa sürede askerliğe alışarak temel askerlik özellikleri kazandınız milletimizin ve bağımlısızlığın sembolü olan şanlı bayrağımızın etrafında silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant asker olduğunuzun kabul belgesidir.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Doğanay tarafından, atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere hediyeleri verildi.

Tören geçişinin ardından yemin eden acemi erler, aileleriyle buluştu.

BAŞKAN KOCATEPE KOLTUĞU MİNİK ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ