Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DE ENGELLİLER TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

ARTVİN’DE ENGELLİLER TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

Artvin İl Garnizon Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapan engelliler için yemin töreni düzenlendi.

Artvin’de 30 engelli vatandaş, bir günlük temsili askerlik yapıp terhis belgelerini aldı. Artvin İl Garnizon Komutanlığı’nda Engelliler Haftası nedeniyle ‘temsili askerlik’ töreni gerçekleşti. Artvin ve ilçelerinde yaşayan 30 engelli, bir günlük askerlik heyecanını doya doya yaşadı.

Törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Uğurcan Gençay, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhal, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Garnizon komutanlığı kışlasına gelen engelli bireyler, burada askeri refakatçiler eşliğinde kendileri için hazırlanan üniformaları giydiler. Ailelerin de katıldığı törende engellilere, esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Engelli askerler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yemin ederek, bir günlük de olsa asker olmanın sevincini yaşadılar.

Törende konuşan İl Garnizon Komutanı Uğurcan Gençay, “ Sizler bugün tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine güç kattınız. Milletinden aldığı güçle önüne çıkan her türlü engeli aşacak imkân ve kabiliyete sahip, dünyanın sayılı ordularından birisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerini yakından tanıdınız. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Sevdiklerinizin huzurunda arkadaşlarınızın şahitliğinde kutsal bayrağımızın gölgesinde arkadaşlarınızla omuz omuza silahlara el basarak yemin edeceksiniz. Ne mutlu sizlere ki Türk Milletinin gururu milletin göz bebeği kahraman Mehmetçiklerden olacaksınız. Sizlerle silah arkadaşı olmaktan bugün aynı karavanaya kaşık sallamaktan da ayrıca mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.

Programda konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, “Bugün oldukça güzel bir etkinlikle Askerliklerini yapan Artvinlilerin bu güzel günlerine şahitlik yapmak nasip oldu. Eğer her birine tek tek sorsam düşmanla karşılaşır mücadele eder misin desem hepsinin yüreği mangal gibi ve en başta ben giderim diyebilecektir. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizin bir bölgesinde adeta vatan mücadelesi yapılıyor. Polisimiz, askerimiz ordumuz bu vatanın her karış toprağını korumak noktasında canlarını feda edebilecek şekilde vatanımız için gayret göstermekteler.  Maalesef bugünde 8 tane şehidimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit oldular. Biz biliyoruz ki her bir vatan evladı bu topraklar için canlarını seve seve vereceklerdir. Burada ki Mehmetçiklerimizin de yakınlarının da aynı şekilde düşündüklerini biliyoruz” dedi.

Daha sonra tören geçidi gerçekleştirildi. Tören birliğinin arkasından refakatçileri ile birlikte engeli gençler askeri tören geçişini gerçekleştirdi. Tören geçişinin ardından 30 engelliye, askerlik görevlerini yerine getirdiklerini gösteren terhis belgeleri verildi.

Terhis belgeleri dağıtımı ardından Engelli Er Ahmet Celal Altıparmak “Bayrak” şiirini okudu ve günün anısına fidan dikildi.

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni