Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Artvin’de “42. Turizm Haftası Etkinlikleri” kapsamında tören düzenlendi.

Artvin’de “42. Turizm Haftası Etkinlikleri” kapsamında tören düzenlendi.

Artvin Valiliği önünde düzenlenen tören, İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Buradaki törenin ardından etkinlikler kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde “Artvin’de Turizm”konulu program düzenlendi.

Programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, yaptığı konuşmada turizmde son 20 yıldaki temel eğilimlerin doğa ve alternatif turizm yönünde geliştiğini söyledi.

Gümüş, Artvin’in, Kafkasör Turizm alanı, milli parkları, yaban hayatı koruma alanları, karagölleri, tarihi yapıları ve eşsiz doğasıyla alternatif turizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Gümüş, “Tarihin doğa ile kucaklaştığı Artvin’de, farklı medeniyetlerin kalıntıları da kültür turizmini zenginleştirmiştir. Bunun sonucu olarak ilimiz arkeolojik kalıntılar, dini yapılar, folklorik değerler, halk oyunları, el sanatları, festival ve şenlikleriyle zengin bir turizm potansiyeline sahip.” dedi.

Turizm çalıştayı sonrası hazırlanan, turizm eylem planını çerçevesinde şehrin turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Gümüş, “Bu çerçevede, il merkezine müze yapımı, Ardanuç Cehennem Kanyonu üzerine cam zeminli köprü yapımı, Şavşat Kalesi onarımı, Yusufeli Barajı Suları altında kalacak kültür varlıklarının korunması gibi 44 farklı projemiz var.” diye konuştu.

Artvin’in Türkiye turizmine damga vuracak değerlere sahip olduğunun altını çizen Gümüş, bu noktada kendilerini düşen görevinin şehri en iyi şekilde tanıtmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Artvin Valiliğinin destekleriyle hazırlanan Artvin tanıtım filmi gösterildi.

Program, turizm haftası kapsamında okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

BAŞKAN KOCATEPE, İSTEKLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKMIYOR