Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DE “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ

ARTVİN’DE “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ

Artvin’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehitleri Emniyet Müdürü Dursun Acar ve özel harekât polis memuru Erol İnce’nin ailesi ziyaret edildi.

İlk ziyaret Yusufeli Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayan Erol İnce’nin annesi Gülşan İnce’nin evinde gerçekleştirildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  burada bir süre Şehit Polis İnce’nin annesi Gülşan İnce ile sohbet ederek acısına ortak oldu. Daha sonra Erol İnce ve diğer bütün şehitler için Kur’an-ı kerim okunarak dua edildi.

Vali Ömer Doğanay, ziyaret sonrasında şehit annesi Gülşan İnce’ye Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı işlemeli tablo ve çiçek takdim etti.

Doğanay,  15 Temmuz’un ülkemiz, vatanımız ve bu coğrafya için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Doğanay, “15 Temmuz’u ne biz unutacağız nede bizden sonrakilerine unutturacağız. Bu vesile ile devletimiz ve cumhurbaşkanımızın himayesinde 15 Temmuz’u anma ve unutturmama adına Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Artvin’de de faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

Şehidimizin annesi Gülşan İnce ise babasız büyüttüğü tek evladını devletin ve milletin bekası, vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit verdiğini ifade ederek,  evladının acısının ilk gün kü gibi yüreğini yaktığını söyledi.

İnce, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla yanında olduğunu kaydederek “Allah devletimize milletimize zarar ziyan vermesin.” dedi.

Şehit Emniyet Müdürü Dursun Acar kabri başında anıldı

Şehit İnce’nin baba ocağına yapılan ziyaretin ardından Yusufeli Küplüce Köyü’nde aile mezarlığında bulunan Emniyet Müdürü Dursun Acar’ın kabri ziyaret edildi.

Vali Ömer Doğanay Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve beraberindekiler burada şehidin babası Nebi Acar, eşi Özgül Acar ve 5 yaşındaki kızı Elif Naz ile birlikte çelenk ve karanfil bıraktı. Daha sonra kabir başında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Vali Doğanay, bu toprakların vatan düşmanlarınca işgal edilmemesi, ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için şehit olan Dursun Acar’ın kabrini ziyaret ettiklerini belirterek, “Biz ne Malazgirt’i unutacağız, ne Çanakkale’yi nede 15 Temmuz’u unutacağız. Hep birlik olacağız, diri kalacağız. Bu vatana, şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkacağız. Bu vesile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi de minnetle anıyoruz”” diye konuştu.

Şehidin Babası Nebi Acar da acılarının hiç dinmediğini belirterek, “devletimizi, milletimizi yanımızda görmek bize güç kuvvet ve metanet sağlıyor.” dedi.

Kabir ziyaretinin ardından köy camisinde şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Ziyaretlere Vali Doğanay’ın yanı sıra, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, , İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler,  Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Naim Günal, Artvin Ticarete Odası Başkanı Seçkin Kurt, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bazı vatandaşlar katıldı.

ARTVİN BELEDİYE SPOR BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ