Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN VALİSİ İNCE, DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI HERKES TEK YÜREK

ARTVİN VALİSİ İNCE, DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI HERKES TEK YÜREK

ARTVİN VALİSİ İNCE, DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI HERKESİ TEK YÜREK OLMAYA ÇAĞIRDI

Artvin Valisi Muhterem İnce,  aralarında kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin de bulunduğu bir grup vatandaşlarla bir araya gelerek, ülkede yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek olunması çağrısında bulundu.

Vali İnce, Atapark çay bahçesinde beraberindeki Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün ile birlikte vatandaşlara bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

Yaklaşık bir saat süren sıcak ve samimi sohbetin ardından bir konuşma yapan Vali İnce, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini belirterek, “İki gündür ülkemizde hepimizin bildiği ve takip ettiği gibi tahayyül bile edemeyeceğimiz gelişmelerle karşı karşıya kaldık. Demokrasimize, milli irademize, birlik ve beraberliğimize karşı isnad edilen ve bunu bozmaya çalışan bir güç tarafından bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ama Allah’ın yardımı, sizlerin bu milli iradeye sahip çıkışınız, dik duruşunuz ve bu birlik ve beraberliğimizi koruyuşunuzla bunu da bertaraf edeceğiz ve ettik diyebiliriz.

Bugün burada bütün Artvinli vatandaşlarımız, aziz ve yüce milletimiz devletimin kamu görevlileri olarak hepimiz bir aradayız. İşte bizler birlikte bir anlam ifade ediyoruz, birlikte güzeliz. Bizlerin bu birlikteliğine kasteden şer güçlere karşı kesinlikle uyanık olmamız lazım. Bu birlikteliğimizi hiçbir şeye değişmememiz ve bozmamamız lazım. Çok şükür ki bunun bilincindeyiz. Bu bilinçle bu hareketle Türkiye’nin her ilinde her bölgesinde olduğu gibi Artvin ilimizde de bu duruşumuz, bu birlikteliğimiz bizlere yapılan plan ve projeleri yerle bir etti.

Milli irademize kasteden bu düşmanları bertaraf etmek ancak yine bizim milli irademizin gücü ile olabilir. Dolayısıyla buradaki duruşumuz, demokrasiye sahip çıkışımız buradaki demokrasi nöbetimiz gerçekten çok büyük anlam ifade ediyor. Belki farkında değiliz ama bizi ayakta tutan, bizim geleceğimiz daha ferah daha müreffeh hale getiren gelecek nesillerimize güzel bir ülke bırakmamızı sağlayacak olan işte bu güzelliğimiz ve özelliğimiz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ve milli irademize kasteden bu hain güçleri, bu hain yapılanmaları şiddetle kınıyorum. Sizlerin de aynı duygu ve düşünceler içerisinde olduğunuzdan hiç şüphemiz yok. İnşallah bundan sonra böyle olaylarla karşılaşmayız.

Basından takip ettiğimiz kadarıyla gerçekten yüreğimizi ürperten hadiselerin olduğunu belirten Vali İnce,” Yakından tanıdığım arkadaşlarımdan şehit olanlar var. Sırf bu milli iradesine sahip çıkmak için, milli birlik ve birlik ve beraberliğimizi sağlamak için meydanlara gittiği zaman silahlar ve bombalar altında kalıp şehit olan arkadaşlarım oldu. Bu çok bertaraf edilmeyecek bir durumdur. Bunun her zaman farkında olmalıyız. Gelecekte de her türlü tedbiri ve önlemi hep birlikte almalıyız. Bunun bilincindeyiz, bu son olur” dedi.

Darbe girişiminde Artvin’de de şehitlerin olduğunu üzülerek ifade eden Vali İnce,” Yusufeli ilçemizden ikisi polis,  bir vatandaş olmak üzere üç şehidimiz var. Ankara Gölbaşı Özel Hareket Müdürlüğünde görev yapan Dursun Acar şehidimizi Yusufeli’nde son yolculuğuna hep birlikte uğurlayacağız.  Bütün Artvinlileri şehidimizi son yolculuğuna uğurlamaya davet ediyorum. Cenazemizde bu birlik ve beraberliğimiz göstermeliyiz. Şehidimizi defnederken kendisine millet olarak sahip çıktığımızı,  bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuzu bir mesaj olarak bütün dünyaya vermeliyiz. Dolayısıyla sizleri yarın Yusufeli ilçemize davet ediyorum.  Ayrıca yarın akşam il merkezi ve ilçelerimizdeki bütün camilerimizde şehitlerimiz için mevlidi şerif okutacağız. Bu tür programlarda da birlikte olmayı arzu ediyorum. Bu birliğimiz ve beraberliğimizi her ortamda sürdürelim istiyorum. Konu devlet olunca, konu Türkiye Cumhuriyeti olunca, konu ülke olunca, konu millet olunca hiçbir engel tanımamamız lazım, hiç bir art niyet taşımamamız lazım. Ve hep birlikte olmamız lazım. Artvin bunu ispat ederek herkese gösterdi. Hepinize teşekkür ediyor ve kutluyorum. İnşallah daha güzel günlerde ve daha güzel ortamlarda bir araya gelip beraber oluruz.”  diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Kemal Uçkun ise darbe şehitleri için Kur’an-ı Kerim okudu ve hep birlikte dua edildi.

Yüz Ak’ıyla 3 Yılda Yaptığımız Hizmetleri Halkımıza Anlattık