Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN İÇİN BİR PRESTİJ PROJE DAHA HAYAT BULUYOR

ARTVİN İÇİN BİR PRESTİJ PROJE DAHA HAYAT BULUYOR

Artvin Belediyesinin 2016 yılı 26 vizyon projesinden biri olan Hürriyet Caddesi Kültür Sokağı Projesi çalışmaları başlıyor.

Hürriyet Caddesi Kültür Sokağı Projesi ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleşti.

Panayir AVM karşısında yapılan açık hava toplantısına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, Zafer İnce, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı Yüksel Kantar, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Demirhan Elçin, mahalle esnafı ve sakinleri katıldı.

Kültür Sokağı projesinin tanıtımının yapıldığı açık hava toplantısında Başkan Kocatepe ve Proje teknik ekibi tarafından teknik bilgiler paylaşıldı. Mahalle sakinlerinin soruları cevaplandırıldı.

Kocatepe, ” Siz İsteyeceksiniz Bizler Yapacağız”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hürriyet Caddesinde uygulamak istedikleri Kültür Sokağı Projesi kapsamında yapmak istedikleri anlatacaklarını mahalle sakinleriyle istişare sonucunda karar alacaklarını ifade ederek şunları söyledi. Başkan Kocatepe ; “ Sabit Osman Avcı caddesi bildiğiniz gibi 380 metre. Cadde girişinde ki manavın oradan başlayıp Paçacılar virajı arasında uygulayacağımız bir proje. Yolun genişliği ortalama 10 metre olacak. Benim aslında düşüncem bir aracın ortadan geçebileceği bir yol kenarlarında eşit miktarda geniş kaldırım yapılması. Bunları yine istişare edelim ama benim istediğim her zaman aracın geçmemesi. Belirli saatler arasında trafiğe açık sonra kapalı olması. Caddede 30 adet bina var bunlardan 7 tanesi tarihi eser yaklaşık 9 bin metre kare cephe giydirmesi yapılacak.  Bu giydirmeyi Artvin mimarisine uygun şekilde giydirerek 3 bin 800 metre kare alanda zemin kaplaması yapılacak.  Biliyorsunuz 2017 yılında kanuni olarak bütün binaların dış cephe giydirilmesinin kanuni mecburiyeti var. Bende diyorum ki bu caddede bina giydirmenin metre kare hesabını yapalım yüzde 75’ini proje kapsamında Belediye olarak biz karşılayalım yüzde 25 ‘ini de kat maliklerinden bina maliklerinden destek alalım.  Eğer sizde kabul ederseniz İstanbul Büyükşehir Belediyesin de desteğiyle bu yıl içerisinde başlar ve bitiririz” dedi.

Proje kapsamında caddenin trafiğe kapatılıp kapatılması esas konuşulması gereken konu olduğunun da altını çizen Başkan Kocatepe, “ Caddenin trafiğe kapatılması burası için ayrı bir prestij kazandıracaktır. Eğer kapatmaksak ne olur? Siz dışarıda oturmuş çay içiyorsunuz yemek yiyorsunuz o sırada egzozsu arızalı bir araç yanınızdan geçerken çıkardığı duman ve gürültü sizi rahatsız etmez mi? . O zaman burada oturmanın çok bir anlamı olmaz. Fakat kendi aramızda belirli saatlerde müsaade edersek caddenin çok kalabalık olmayacağı saatler gibi ozaman bu cadde nezih bir ortam olarak hizmete açılmış olur ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra Kültür Sokağının örnek olarak hazırlandığı avan projesi videosu katılımcılara izletilerek proje ile ilgilenen teknik personel tarafından mahalle sakinlerinin soruları cevaplandırıldı.

Toplantı sonunda mahalle sakinleri adına söz alan Demirhan Elçin, projeyi mahalle sakinleriyle istişare edip karar vermek için süre isteyerek kısa zamanda Başkan Kocatepe’ye kararlarını iletecekleri söyledi.
Dilek temennilerle toplantı sona erdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARTVİN’DE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILIYOR