Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN FUARINDA İLÇE TANITIMLARI DEVAM EDİYOR

ARTVİN FUARINDA İLÇE TANITIMLARI DEVAM EDİYOR

Artvin Belediyesi Çoruh Park Sosyal Tesislerin de düzenlenen Artvin Kültür Sanat Tanıtım ve Yöresel Ürünler Fuarında ilçe tanıtımları devam ediyor.

8 Ağustos Salı akşamı açılışı yapılan Fuarda Gurup İmera sahne alarak katılımcıları coştururken tanıtım stantları yoğun ilgi gördü.

Şavşat Ve Hopa Kültürlerini Tanıttı

Program kapsamında her gün bir ilçe tanıtımını yaparak katılımcılara kendine has değerleri hakkında bilgiler aktarıyor. Belediye ve kaymakamlıkların hazırladıkları programda yöresel sanatçıları oyunları, kıyafetleri, yiyecek ve içecekleri tanıtılıyor.

Şavşatlılar gecesinin açılışına katılan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu davul zurna ile karşılanarak Şavşat yöresine has gevrek ekmek ikram edildi. Şavşat tanıtım standını ziyaret eden Azizoğlu’na Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk çeşitli ikramlarda bulunarak hoş geldiniz dedi.

Hopa Gecesi Muhteşemdi

Sahil ilçelerimizden Hopa, tanıtım gecesinde katılımcılarını coşturdu. Hopa Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin Ney dinletisiyle katılımcılar duygusal anlar yaşarken, Hopalı sanatçı Selçuk Pala’nın seslendirdiği Karadeniz şarkılarıyla da horon oynayarak doyasıya eğlendi.

Hopa gecesinde konuşma yapan Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan; Hopa sahil kenarında 350 dönümlük bir arazide turizme yönelik bir proje hazırladıklarını bu projeyle ilçeye ve ile büyük katkı sunacağını söyledi.  Cihan;” Turizm projelerimizin arasında olan ve en önemlisi de tüm ilçelerimizin kendine ait bir kalıcı yeri olacak 350 bin m2 lik alanı Çevre Bakanlığına müracaat ettik ÇED raporu çıktı. İmar durumumuz projelerimiz de hazır. Bu proje sadece Hopa için değil tüm Artvin’i kapsayacak tüm ilçeleri kapsayacak. Tüm ilçelerimiz kendi mastar planını hazırlayarak turizme hız vermiş olacağız”dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, Hopa’dan gelen misafirlere hoş geldiniz diyerek güzel bir program sundukları için teşekkür etti.   Ney dinletisi ile mest olduğunu söyleyen Kocatepe ;”  İnşallah Hopa Spor futbol takımımızda bu sene 3.lige çıkacak. Bu akşam Hopa tulumuyla coşturacak.  Güzel ürünlerini yöresel tatlarını tanıtacaklar. Katılan protokol üyelerimize değerli halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gece Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Sezer’in yaklaşık 2 saat süren konseri ardından sona erdi.

Hopa Gecesi tanıtımına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi hanımefendi Hacer Kocatepe, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk,  Hopa AK Parti İlçe Başkanı İlyas Güven, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç ve protokol üyeleri siyasi parti temsilcileri katıldı.

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONLARI BAŞKAN KOCATEPE’Yİ ZİYARET ETİ