Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN ETİ MARKA OLUYOR KAVURMA EVİ HİZMETE GİRDİ

ARTVİN ETİ MARKA OLUYOR KAVURMA EVİ HİZMETE GİRDİ

ARTVİN BELEDİYESİ KAVURMA EVİ HİZMETE AÇILDI

ARTVİN ETİ MARKA OLUYOR

ARTVİN KAVURMASI SATIŞA SUNULDU

Artvin Belediyesi tarafından Artvin etinin marka haline getirilmesi için ‘Artvin Belediyesi Kavurma evi’ hizmete açtı.

Artvin Belediyesi tarafından Artvin’in dağlarından binlerce bitki çeşitliliği ile beslenmiş hayvanların etinden yapılacak olan ‘Artvin Kavurması’ Artvin Yusufeli yolunun 1. Kilometresi (Mezbahane yanında) Artvin Belediyesi Kavurma Evi ismiyle hizmete açıldı. Kavurma Evinde üretilen kavurmalar vakumlanmış poşetlerde etiketli bir şekilde gramlarına göre fiyatlandırılarak satışa sunuldu.

Tesiste aynı zamanda sabah 08.00’dan akşam 18.00’a kadar da kavurma satışa gerçekleşecektir.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından dua okunarak Kavurma Evinin açılış kurdelesi kesildi. Protokol tarafından kavurmanın yapım aşamaları olan kesimden paketlemeye kadar tüm aşamalar gezildikten sonra katılımcılara kavurma ikram edilerek program son buldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’i diğer şehirlerden ayıran en önemli özelliklerinden doğası, havası dışında doğal ürünleri de olduğunu belirterek bu özelliğini de yeni Artvin konseptiyle birlikte pastayı büyüterek halkın hizmetine sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Kocatepe; “  Şehrimiz de mezbahanemiz yıllar önce barajdan dolayı kamuslaştırıldıktan sonra daha yeni yapılmamıştı. Kasap arkadaşlarımız buraya etleri nasıl aldıklarını kendileri biliyor ama ne olursa olsun Artvin etinin tadını tutmuyor.  Yıllardır bu şehrin saklanan üstü örtülen umutları kırılan insanların yeniden kendi aslına hem gıda da hem de ticarette kendi değerlerine kavuşma zamanı. Bu kavurma evini istedik ki hemşerilerimiz gelsin alsın işletsin ama kimse talipli olmadı. Bizde kendi imkânlarımızla yaptık ve bugün açıyoruz emin olun ki gerçekten çok güzel kazanç sağlayacak Artvin’e değer katacak bir işletme oldu. Yakın zamanda ihaleye çıktığımız da şart namede bir maddemiz olacak et Artvin eti olacak başka bir yerden et getirip Artvin kavurması yapmak yok bunda müsaade etmeyiz.

Önümüzde ki dönem için iki konseptimiz var birincisi Kültürel Belediyecilik ikincisi de kendi kendine yeten bir belediye.

Kendi kendine yeten bir belediye nasıl olur işte böyle olur. Ticari alanlar açıp özellikle de özel sektörün giremediği karlı bulmadığı ama belediyelerin hukuki bir takım imkânlarını avantajlarını kullanarak hem şehrimize bir istihdam hemde belediyemize kaynak kazandırmak istiyoruz. Yeni dönemde bu tür işletmeler daha fazla olacak bunları da özel sektörle ortak yapmak istiyoruz. Artvin kavurmasını Artvin’in geleneksel lezzetini isteyen arzulayan herkesi bekleriz.  Haftanın mesai saatlerinde saat 18’e kadar hizmet verecek.

Artvin Et Markamızı Oluşturuyoruz

Artvin etimizi marka haline getirmek için çalışıyoruz. Bunlardan bir aşaması olan Artvin kavurması tesisimizi bugün açıyoruz. Mezbahanemizde kestiğimiz Artvin’in dağlarında yayılmış hayvanlarımızın etlerinden yapacağımız kavurmalar kavurmalarımızı özel kazanlarda pişiriyoruz paketliyoruz ve vakumlayarak satışa sunuyoruz.”dedi.

AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan ise çok önemli bir hizmeti daha  Artvin’e kazandırdığı  için Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkür ederek Kavurma Evinin kente hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Vali Yardımcı Akça’da bir selamlama konuşması yaparak Artvin etinin markalaştırılması konusunda önemli adım attıkları için Başkan Kocatepe’ye teşekkür etti.

Kavurma evi açılış törenine; Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sevim Cicioğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülser Güray, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ARTVİN BELEDİYESİ 1. KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ