Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN DEMOKRASİ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

ARTVİN DEMOKRASİ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat 3. Sınıf Emniyet Müdürü Dursun Acar’ın cenazesi, memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin, Yusufeli Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Yusufeli Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla ilçe meydanına getirildi.

Şehidin naaşı ilçe girişindeki cadde başında vatandaşlar tarafından omuzlara alınıp bir süre taşındıktan sonra alınarak tören mangasına teslim edildi.

Şehidin naşı tören mangasının omuzlarında tekbirler eşliğinde ilçe meydanına getirildi.

Öğlen namazına müteakip ilçe meydanında kılınan şehit Dursun Acar’ın Cenaze namazına Şehidin babası Nebi, Annesi Fatma, Eşi Özgür, çocukları Elif Naz(3) Nisa (16),Kardeşleri Necati, Hakan, Sevgi Akıllı ve yakınlarının yanı sıra Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Yusufeli İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, İlçe Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Fatma ile kızları Nisa ve Elifnaz’ın tabuta sarılıp göz yaşı dökmesi yürekleri dağladı. Şehidin babası ve kardeşleri de ayakta durmakta zorlanırken metanetlerini korudukları gözlemledi.

Cenaze namazı öncesi şehidin öz geçmişinin okunmasıyla resmi tören son bulurken daha sonra Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun şehidin cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazının ardından şehidin naşı Küplüce Köyündeki aile kabristanına götürülerek gözyaşı ve dualarla toprağa verildi.

KOCATEPE, ARTVİN’İN BAŞI SAĞOLSUN

cenaze namazı sonrası yaptığı kısa konuşmada, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim cenneti ile müşerref eylesin. Peygamberimizin sancağı altında buluşmayı nasip etsin. Ailesinin, şehrimizin ve ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

HABAZOĞLUNA YENİ BAĞLANTI YOLU