Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BOĞALARINDAN İNEGÖLE BOYNUZ DARBESİ

ARTVİN BOĞALARINDAN İNEGÖLE BOYNUZ DARBESİ

Türkiye Basketbol Erkekler 2’ci Liginde Artvin Belediyesi Basketbol Takımı ilk maçında İnegöl Belediyesi Basketbol takımını 78-70 yenerek lige galibiyetle başladı.

Artvin Spor Salonunda oynan maçı Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Vali Yardımcısı Ertuğrul Örnek, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Bahattin Yetim, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu,  bazı daire amirleri ve çok sayıda sporsever izledi.

Artvin Belediyesi Basketbol Takımı 1’ci periyotun ilk 4 dakikasına hızlı başladı. Pota Altında Yiğit Emre Mirza’nın etkili oyununla 11-7 önde girdi. Ardından oyuna ağırlığı koyan İnegöl Belediyesi Basketbol takımı olurken oyun kurucusu Arın Soğancıoğlu’nun bulduğu üst üste sayılarla ilk periyotu 18-19 önde kapatan takım oldu.

2’ci periyota daha istekli başlayan taraf İnegöl Belediyesi Basketbol takımı pota altında istediklerini yapan taraf olurken maçın ilk yarısını 3 sayı farkla 35-32 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısına bir türlü istediği gibi başlayamayan Artvin boğaları 3’cü periyotun son 2 dakikasına 10 sayı farkla yenik duruma düştü. Maçın 28 dakikasından sonra seyircisinin desteğini de arkasına alan Artvin Boğaları 3’periyotu 55-52 geride kapadı.

Son periyota Artvin Belediyesi Basketbol Takımı, oyun kurucu Cemal Bayraktar’la daha etkili oyun sergileyerek pota altında Melih ve Mirza’nın üst üste bulduğu sayılarla sahadan 78-70 skorla  sahasında yenilmezlik serisini 30 maça çıkararak Birinci haftayı galibiyetle kapattı.

Maçta, Artvin Belediyesi’nde 17 sayıyla Melih Sevda ve Yiğit Emre Mirza olurken Bursa İnegöl Belediyesi Basketbol takımında ise Arın Soğancıoğlu 20 sayıyla en skorel oyuncuları oldu.

Maçın ardın Artvin Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü Şahin Ateşdağlı’nın yaptığı açıklamada “Bizim içim zor bir maç olacağını biliyorduk çünkü oldukça geç kurulmuş bir takımız. Geç kurulmamıza rağmen iyi çalıştığımızı iyi bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Fakat belli bir süre gerekiyor bu takımın daha iyi olması için önemli olan evimiz de ki ilk maçı kazanmaktı. Her zaman ilk maçlar çok zordur. Kazandığımız için çok mutluyum ama basketbol olarak baktığımız da olmamız gerekenin çok altında bir oyun sergiledik. Bunu zamana yayarak daha iyi hale getireceğiz. Önemli olan ligin son maçını oynaya bilmek. Bizim hedefimiz bu. Bir sonra ki haftaya oynayacağımız Karşıyaka maçıyla devam etmek istiyoruz.”dedi

Yüz Ak’ıyla 3 Yılda Yaptığımız Hizmetleri Halkımıza Anlattık