Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BOĞALARI İÇİN HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL!!!

ARTVİN BOĞALARI İÇİN HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL!!!

Artvin Belediye Spor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2.Ligi Final Grubu 10’uncu hafta maçında final grubu 8’incisi Gemlik Belediye Spor’u konuk edecek.

Artvin Boğaları A grubunu lider bitirdikten sonra final grubunda oynadığı 9 maçın 3’ünden galip ayrılırken 6’sından de mağlubiyetle ayrılarak Final Grubunda 12 puanla 6. sırada yer alıyor.

Artvin Belediye Spor Final Grubunun 3. Hafta maçında Bursa Gemlik Spor Salonunda karşılaştığı Gemlik Sporu 85-76 mağlup etmişti.

Artvin Boğaları 1 Haziran Cuma günü saat 16.30’da Artvin Merkez Spor salonunda Final Grubu 8’incisi Gemlik Spor’u konuk edecek.

Gemlik Spor’u Tanıyalım

Gemlik Spor B grubunda çıktığı 22 maçta 12 galibiyet 10 mağlubiyet alarak 34 puanla grubu 6. sırada tamamladı. Final grubu için oynadığı Play Off maçlarında FMV Işık Spor ile karşılaşarak 2-1’lik seri ile adını final grubuna yazdırdı. Final grubunda da ilk 9 hafta maçında 1 galibiyet 8 mağlubiyet alarak 10 puanla 8. Sırada yer alıyor.

Artvin Belediye Spor Final Grubunda Neden İstenilen Seviyede Değil?

Final Grubunda lig usulü oynanan maçlar sıkıştırılmış fikstür ile takımlar 3 günde bir maç oynayarak 30 günde 9 maça çıktı.  Bu durumda Final Grubunun diğer takımları kendi aralarında oynadığı maçlarda en fazla 5-6 saatlik yolculuk üzerine dinlenmiş ve antrenman yapmış şekilde maçlara çıkıyordu. Artvin Belediye Spor ise coğrafi olarak grubun en uzak takımı olmasının dezavantajını yaşadı. En az 15 saatlik yolculuğun üstüne yorgun maçlara çıkarak parkeden istenilen sonuçlarla ayrılamadı.

Final Grubunda mücadele eden takımlar Artvin Belediyesine göre daha tecrübeli takım olmaları buna bağlı olarak da gerek serbest atışlarda gerek son topları kullanmadı daha başarılı performans sergileyince Artvin Belediye Spor son dakikaya kadar mücadelesini devam ettirdiği maçları 2-3 sayı ile kaybederek tecrübesizliğinin, şansızlığının ve yorgunluğunun kurbanı oldu.

Artvin Belediye Sporun 1. Lige Çıkma Şansı Devam Ediyor

Artvin Belediyesi Basketbol takımı 9. hafta müsabakasında deplasmanda Finalspor karşısında aldığı 64-59’luk yenilgi ile matematiksel olarak grubu ilk 2 sırada bitirerek bir üst lig olan 1. Lig’e çıkma şansını kaybetmesine rağmen 3’üncü olma şansı devam ediyor. Final Grubunu 3. Sırada bitirerek Federasyonun özel daveti ile 1. Lig’de oynama şansı devam ediyor

ARTVİN BELEDİYESİ’NDEN ENFLASYON İLE MÜCADELEYE TAM DESTEK