Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BOĞALARI EDİRNE’DEN GALİP DÖNDÜ

ARTVİN BOĞALARI EDİRNE’DEN GALİP DÖNDÜ

Artvin Belediye Spor, Türkiye Basketbol Ligi 3. Hafta Maçında konuk olduğu Edirne Spor deplasmanından 95-103’lük galibiyetle geri döndü.

Artvin Boğaları ilk 5 dakikada ki etkili oyunu ile 11-18 önde tamamlarken daha sonra toparlanan Edirnespor farkı 2 sayıya indirdi ve ilk periyot 26-28 yeşil beyazlı ekibin üstünlüğü ile tamamlandı. Edirnespor, ikinci çeyreğin başında Göktürk Ural ile bulduğu sayılarla maçta ilk kez 34-32 öne geçti. Ancak yeşil beyazlı ekip yine hücumda etkili olarak farkı kapatıp 24-27’lik periyot skoruyla soyunma odasına 50-55 önde giden taraf oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısına tribün desteğini arkasına alan Edirnespor farkın çift hanelere çıkmasına izin vermedi ve 13-17’lik periyot skoruyla son periyoda Artvin Boğaları 63-72 önde girdi.

Son çeyrekte taraftarı arkasına alan Edirne Belediyesi Edirnespor, bitime 30 saniye kala Alex Gordon’un üst üste attığı 5 sayı ile Artvin Belediye Spora mola aldırdı. Molanın ardından Artvin Belediyesi çizgide Ricky Tarran JR ile hata yapmayarak 85-88 öne geçti. Bitime 16 saniye kala Artvin Belediye’den Tayfun Karabey, Alex Gordon’a üç sayılık çizgisinin dışından atış halinde faul yaptı. Alex Gordon serbest atışta 3/3 atarak skoru eşitledi ve maç 88-88 uzatmaya gitti.

Uzatmaya Artvin Boğaları çok etkili başladı. Ricky Tarrant’ın damga vurduğu uzatma periyotunda Artvin Belediyesi seri yakalayarak bitime 2 dakika kala farkı 7 sayıya çıkararak maçtan 103-95 galip ayrıldı.

Artvin Belediye Spor bu galibiyetle birlikte puanını 4’e yükselterek ligde 11. Sırada yer alıyor.

Artvin Belediye Spor adına öne çıkan oyuncular; Ricky Tarrant JR 23 sayı – 6 ribaund – 9 asist, Gökhan Karabıyık 21 sayı – 4 ribaund,  Özgür Şahin 20 sayı – 10 ribaund – 12 asist ve Marshall Moses 18 sayı – 9 ribaund

Artvin Belediye Spor Başantrenörü Atalay Gemen maç sonunda yaptığı açıklamada önlerinden daha çok yolun olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:”

“Öncelikle Edirne Belediye Spora misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum iyi mücadele ettiler. Yine Düzce maçında ki gibi son periyotta oyun düştük ama bu sefer oyunu uzatmalara taşıyarak galip gelmesini bildik.  Derslerimizi alarak eksikliklerimizi giderip daha başarı bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Öncelikli hedefimiz ligde kalmayı garantileyerek üstleri hedeflemek. Aldığımız bu galibiyetle beraber takımımızın özgüveni yerine geldi şimdi 2 Kasım Cuma Günü kendi evimizde oynayacağımız Selçuklu Basketbol maçında tüm taraftarlarımızı salona davet ediyorum ve desteklerini bekliyorum. Artvin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocatepe’ye de desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.

BAŞKAN KOCATEPE GAZETECİLERE PROJELERİ GEZDİRDİ