Anasayfa / Haberler / ARTVİN BİR SOFRADA İFTAR AÇIYOR

ARTVİN BİR SOFRADA İFTAR AÇIYOR

Ramazan ayının manevi hazini en üst seviyede yaşayan Artvinliler Artvin Belediyesinin kurmuş olduğu İftar çadırlarında her kesimden vatandaş iftarlar çadırlarında buluşuyor.

Artvin Belediyesi, 4 yıldır ramazan aylarında Artvin’i bir sofrada buluşturarak iftar açtırıyor. Bir Sofrada Artvin iftar çadırının ramazanın 17’inci gününde Devlet erkânı misafirleri vardı. Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe başta olmak üzere protokol üyeleri, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum il müdürleri ve vatandaşlar Bir Sofrada Artvin iftar çadırında iftarlarını açtı.

Belediye Başkanlığı önünde kurulan iftar çadırında Artvin Valisi Ömer Doğanay, eşi Esma Doğanay Hanımefendi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdürrahman Cengiz Çerçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Belediye meclis üyeleri ve eşleri, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, daire müdürleri ve vatandaşlar birlikte iftar açtı.

İftar sonrasında kısa bir teşekkür konuşması yapan Artvin Valisi Ömer Doğanay, programı düzenleyen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye ve ekibine teşekkür ederek emeği geçenlerden Allah razı olsun dedi.

Vali Doğanay ; “Belediye Başkanımız iftar çadırında iftar açalım deyince bende eşimle beraber katıldık. Fizikken halkla beraber her zaman olamıyoruz ama gönlümüz gerçekten herzaman halkımızla beraber. Halk Devlet diye bir şey yok. Devlet dediğimiz mekanizma vatandaşa hizmet için kurulmuştur. Özellikle 15 – 20 seneden bu yana Devlet Millet anlayışı değişti inşallah bundan sonra da bu anlayış değişmeye devam edecek.  Hepimiz bir milletiz bu coğrafyada kıyamete kadar insanca, Müslümanca, ademce yaşayarak cenabı Allah yaşamayı daim etsin.

Gerçekten çok büyük şükre ihtiyacımız var. Şuanda 1 milyara yakın insan açlık çekiyor. Bizim yediğimiz yemek onlara göre mükemmel bir şey. İnsanlar nimetin kıymetini gittikten sonra anlıyor ama gitmeden öncede anlamak gerekiyor.

Başkalarının Acısını Çeken İnsan Gerçek İnsandır

Riyad müftüsüne Suriyeli bir çocuk soru soruyor.   ‘Hocam biz iftar yapamıyoruz, sahur yiyemiyoruz. Bizim orucumuz kabul olur mu?’ soru çok manidar. Müftü ne cevap verdi bilemiyorum.

Acı çeken insan canlıdır bu bir ölçüdür ama başkalarının acısını çeken insan gerçek insandır. Cenabı Allah başkalarının acısını duymayı hissetmeyi nasip etsin.  Bizim taşıdığımız geleneklerimiz, göreneklerimiz dinimiz gerçekten mükemmel.  Onu kavrayıp onda ki güzelliği görebilirsek yükselişimizi devam ettiririz. Bizim yükselişimizi görenler tutamayacaklar bütün dünya milletlerine örnek olarak yaşamayı o günleri görmeyi rabbim nasip etsin. Zaten o günlerin başını gördük.  Güneş yükseliyor. Kuşluk vaktinde ki güneş nasıl yükselmeye başladı inşallah bu güneşin yükselişini hiç kimse durduramayacak. Yeter ki biz kardeşliğimizi, insanlığımızı, Müslümanlığımızı kaybetmeyelim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Vali Doğanay ve ailesine katılımlarından dolayı teşekkür ederek Ramazan aynının birlik beraberliğin pekiştiğini birlikte iftar açmanın manevi hazzını yaşadıklarını söyledi.

Fotoğraf Albümü İçin Tıklayınız

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı