Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİNDEN YETİMLERE İFTAR PROGRAMI

ARTVİN BELEDİYESİNDEN YETİMLERE İFTAR PROGRAMI

Artvin Belediyesi, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın geleneksel hale getirdiği “Yetimler İçin İftar Programını” uygulayarak Artvin’deki yetim, öksüz ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Artvin Çoruh Pide salonunda gerçekleşen iftar yemeğine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe İle Eşi Hacer Kocatepe, Ak Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, Ak Parti Artvin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yüksel Kantar, Ak Parti Artvin Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri ve çok sayıda yetim, öksüz ve aileleri katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti teşkilatının her sene ramazanın 15’ci gününü yetimlerle iftar programı olarak düzenlediğini söyledi. Kimsenin bir kaşık çorbaya muhtaç olmadığını yanlış bugün burada böyle bir davete icabet edildiği için kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Kocatepe, “bende yetim bir kardeşiniz olarak sizin gibi hisseden, sizin gibi düşünen biri olarak sizlerle birlikte olmak bize gerçekten mutluluk veriyor” dedi.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’ inde yetim olduğunu hatırlatan Başkan Kocatepe, yetimliğin aslında insanın erkenden olgunlaşmasının önünü açtığını, sürekli anne, baba korumasında ki çocuklar gelişemediğini ama yetim ve öksüz çocukların hayata anne babası yanında olan çocuklardan daha hazırlıklı girdiğini belirtti.

Zor bir coğrafyada zor şartlarda yaşamaya çalışan insanlara yardım etmeye çalıştıklarını belirten Kocatepe, “Zor coğrafya ve şartlarda insanlara yardım etmeye çalışmak  kolay coğrafyada ve kolay şartlarda insanlara hizmet etmekten hem Allah neslinde hem de kul neslin de daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Bugünkü bu ortamda sizlerin bir Allah razı olsun sözünüz yeter. Hizmetimiz noktasında ayrı gayrı gütmeden herkesi bir Hızır görmek bizimkisi. Herkese koşarız ama biliniz ki yetimlere daha çok koşarız. Bilesiniz ki Allah gariplerin, yetimlerin kalbindedir, duasındadır, bizlere de dua edin.  Böyle bir gecede birlikte olduğumuz için hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Ramazanın 15’ci gününü tüm Türkiye’de bütün AK Parti Belediyeleri tarafından yetimlere iftar yemeği verildiğini söyleyen Ak Parti Artvin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yüksel Kantar, “ ilimizde de Artvin Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kocatepe yetim, öksüz çocuklarımıza ve aileleri ile teşkilat mensuplarımızla bir araya geldi. Huzurunuzda başkanımıza teşekkür ediyorum. Yetim ve öksüz çocuklarımız bizlere ve devletimize rabbimizin emanetidir düşüncesiyle ben hepinize çok teşekkür ederken yaklaşan kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

İftar programı yetim ve öksüz çocuklara hediye dağıtımı ve sohbetlerin ardından sona erdi.

BAŞKAN KOCATEPE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İÇİN STRASBOURG’DA