Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİNDEN CUMHURİYET BAYRAMINDA ANLAMLI AÇILIŞ

ARTVİN BELEDİYESİNDEN CUMHURİYET BAYRAMINDA ANLAMLI AÇILIŞ

Artvin Belediyesi ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen “Atatepe ile Şarayı birbirine bağlayan orman yolu” tamamlanarak törenle hizmete açıldı.

Artvin Belediyesi ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen Atatepe – Şara arasında ki 1.100 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde orman yolu yaklaşık 5 aya tamamlanarak hizmete açıldı. Bu yolun hizmete açılmasıyla birlikte panoramik Artvin manzarası ve Dünyanın en büyük Atatürk heykeli ile Artvin’in turizmdeki yeni göz bebeği olan Atatepe’ye, tur otobüsleri rahat bir şekilde kullanabilecekler.

Atatepe – Şara Bağlantı Yolu Uluslararası Dağ Koşusuna Ev Sahipliği Yapacak

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Artvin’de düzenlenecek olan Cumhuriyet Dağ Koşusuna da ev sahipliği yapacak olan Atatepe – Şara bağlantı yolu aynı zamanda orman yürüyüş yolu olarak da kullanılarak şehrin sosyal alan ihtiyacını da karşılamış oldu.

Açılış töreninde konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Artvin Belediyesinde böyle anlamlı milli günlerde kalıcı eserler bırakıyoruz ve istiyoruz ki Artvin’de o günler o eserle anılsın istiyoruz. Bugün ve bundan sonra sürekli yapılmak üzere Ataparktan Atatepeye dağ koşusu yapacağız o koşunun yapılacağı yolu da bugüne bitirmek nasip oldu. Atatepe artık Dünyada marka olmuş ve şehrimizin tanıtımı da önemli rol oynuyor ama otobüs çıkmıyor bu güzel yolu da yaparak bu sorunu da ortadan kaldırarak özlediğimiz beklediğimiz turizm kenti olma yolunda önemli bir adım attık.  Şimdi Burada bu hayırlı hizmeti Cumhuriyetimizin 95. Yılı anısına açarken başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz ruhları şad olsun.

Cumhurbaşkanımız dünyanın en büyük en anlamlı hava yolunu açarken bizde burada onun sünnetini açıyoruz emeği geçenlerden Allah razı olsun. “ dedi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay ise görev süresi içersinde yolun temelinin atılmasında ve açılışında bulunmasının vermiş olduğu mutluluğu dile getirerek gönüllere giden bir yol olması temennisinde bulundu.

Doğanay;” Cumhuriyet Bayramını en anlamlı kılan töreni gerçekleştiriyoruz. Böyle hizmetlerle projelerle cumhuriyetimizi daha uzun yıllar kutlamak nasip olur. İlimize hayırlı uğurlu olsun emeği geçenlerden Allah razı olsun”dedi.

AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan ise Cumhuriyetin 95. Yaşını kutlayarak böyle anlamlı bir günde Artvin’e bu yolu kazandırıldığı için mutlu olduğunu ifade ederek yolda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Açılış töreni sonrasında Vali Doğanay, Belediye Başkanı Kocatepe, protokol üyeleri ve törene katılanlar Naşop deresi mevkiinden Atatepe virajına kadar yürüyüş yaptı.

Törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Orman Bölge Müdür Vekili Muammer Tizi, AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar hazır bulundu.

BAŞKAN KOCATEPE GAZETECİLERE PROJELERİ GEZDİRDİ