Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Artvin Belediyesi ‘Yol Medeniyettir’ Anlayışı ile Çalışmalarına Devam Ediyor
Kadir Topbaş Bulvarı

Artvin Belediyesi ‘Yol Medeniyettir’ Anlayışı ile Çalışmalarına Devam Ediyor

Yol medeniyettir anlayışı ile çalışmalarına devam eden Artvin Belediyesi, dört bir yanda yeni yollar yaparak ve imar yollarını açarak trafik sorununu  büyük ölçüde çözüyor.

Asfalt sezonunun açılmasıyla da hizmete girecek olan asfalt plenti ile de yollara sıcak asfalt sererek daha konforlu ulaşım imkanı sunacak.

Artvin Belediyesinin 4 yılda Artvin’e Kazandırdığı yollar;

Kadir Topbaş Bulvarı:

Yaklaşık olarak 9 aya tamamlanan Dr. Kadir Topbaş Bulvarı hizmete açılmasıyla trafik sorunu önemli ölçüde çözülmüş oldu. 10 metre genişliğinde ve 350 metre uzunluğunda 9,84 eğimle zor coğrafyada toprak arme dolgu sıkıştırma yöntemiyle yapıldı.

İsmet Acar Bulvarı:

Eski çevre yolu olarak bilinen Hastahane – Alış Veriş Merkezi arası bir kilometrelik yolda yapmış olduğu genişleme, iyileştirme ve peyzaj çalışmalarıyla şehrin trafiğini %30 rahatlatmış oldu.  İsmet Acar Bulvarı yapılan genişletme ve iyileştirme çalışmalarından sonra ambulans yolu olarak da kullanılmaya başlanmasıyla hastaların daha hızlı bir şekilde hastaneye ulaşmasını sağladı.

Cezaevinden Yeni Mahalleye Yapılan Alternatif Yol

Yeşil yol projesi kapsamında, Cezaevinden Yeni Mahalleye eski tomruk yolunun ilimize kazandırılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Artvin şehir trafiğine büyük ölçüde çözecek olan bu yol; 3 km uzunluğunda 12 metre genişliğinde olan bu yol 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Turizm Yolu;

Cezaevinin Arkasından Yeni Mahalleye yapılan alternatif yolun devamı niteliğinde olan 2 kilometre uzunluğunda 7 metre genişliğindeki turizm yolu; İskebe Şehir Stadının arkasından, Atmacaya, Atmacadan da Katrevana çıkacak şekilde çalışmaları devam ediyor.Yol tamamlandığında Kafkasör yaylasına alternatif bir bağlantı yolu olacaktır.

Eski Rus Yolu

Atmaca mezra sokak ile Çamlık Mahallesi Orköy son durak arasında eski Rus Yolu olarak bilinen yaklaşık 500 metre uzunluğundaki yol belediyemiz tarafından araçlarında kullanabileceği şekilde iyileştirmeleri yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Orta Mahalle – Dere Mahallesi arası bağlantı yolu

Orta Mahalle 7 Mart ilk okulu arkasından Habazoğlu sokağa bağlanacak yolun çalışmalarına başlanarak kısa süre tamamlanması hedefleniyor. Yol hizmete açıldığında şehir trafiğine girmeden Orta Mahalle üzerinden Dere Mahallesine doğrudan ulaşım sağlanacak.

Çayağzı Mahallesi – Dere Mahallesi arası bağlantı yolu

Dere ıslahı çalışmaları kapsamında Alabalık çiftliği ile şimşek mermer arasında yapılan yol da çalışmalar hızla devam ediyor.  Yaklaşık 7 metre genişliğinde yapılacak yol ile şehre girmeden Dere Mahallesine, Atatepe’ye ulaşım sağlanacak.

Artvin’de Kent Bayramlaşması Yapıldı