Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİ TÜM İMKÂNLARIYLA ARHAVİ’DE

ARTVİN BELEDİYESİ TÜM İMKÂNLARIYLA ARHAVİ’DE

Artvin ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağış Arhavi ilçesinde su baskınlarına neden oldu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Meteorolojinin gök gürültülü sağanak yağış uyarısını dikkate aldıklarını ve şehir de ki dere yataklarını mazgalları kontrol ederek yaşanabilecek taşkınlara karşın genel önlemleri aldıkları söyledi.

Sağanak yağışın özellikle Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde etkili olduğunu da belirten Başkan Kocatepe, olası bir olumsuz durum karşısında müdahalede bulunmak için Artvin Belediyesi İtfaiye ekibinin ihtiyaç durumunda acil müdahale için bir itfaiye, bir vidanjor, bir jeneratör, 2 matopomp   ve 10 personel ile Arhavi’de hazır bulunduğunu söyledi.

Etkili olan yağış sonrasında Arhavi ilçesinde bazı kamu kurum ve kuruluşları, ev ve işyerlerinde su baskınlarının olduğunu da ifade eden Kocatepe, “Sağanak yağış özellikle Arhavi ilçemizde etkili oldu. İlçe merkezinde bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşları, ev ve işyerlerinin bodrum ve birinci katlarını su basmış durumda. Diğer kurum ve kuruluşlarımız tüm imkânlarıyla bölgede gerekli önlem alınmış durumda. Yollarımız an itibariyle trafiğe açık ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlanıyor. Ayrıca yaralanma, can kaybımız bulunmamaktadır” dedi.

BAŞKAN KOCATEPE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İÇİN STRASBOURG’DA