Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİ TARAFINDAN OKULLARA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU DAĞITILDI.

ARTVİN BELEDİYESİ TARAFINDAN OKULLARA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU DAĞITILDI.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Artvin Belediyesi tarafından çevre bilincinde fark yaratmak için okullara geri dönüşüm kutuları dağıldı.

Artvin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Artvin Merkezde bulunan okullara “çevre bilinci oluşturma” kapsamında; okul bahçelerine “ Okulumu ve Şehrimi Seviyorum Yerlere Çöp Atmıyorum” pankartları asılarak; cam, plastik, metal ve kâğıtların geri dönüşüme çevirmek için, geri dönüşüm kutuları dağıtıldı. Dağıtılan kutularda atıklar belirli sürede toplanarak yeniden kullanıma kazandırarak çevre korunacak.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ağacın yaş iken eğileceğini, çocuklara ve gençlere geleceğimiz için şimdiden çevre bilinci oluşturmak gerektiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;

Başkan Kocatepe:”Doğal kaynaklar, nüfusun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün daha da azalmaktadır. Bu nedenle doğal kaynakları verimli kullanmak zorundayız. Bundan dolayı geri dönüşüm; doğal kaynakların korunması ve verimli kullanılması için son derece önemli bir işlemdir. Çevre bilincini oluşturmak için okullarımızda geri dönüşüm konulu eğitimler vererek geri dönüşüm kutuları bırakıyoruz. Bıraktığımız geri dönüşüm kutularını belli periyotlar da toplayarak yeniden kullanıma kazandırıyoruz.  Böylelikle hem çevreye duyarlı bir nesil yetiştiriyoruz hem de doğal kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz.” Dedi.

ARTVİN BELEDİYESİNDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ