Anasayfa / Haberler / ARTVİN BELEDİYESİNDEN ORTAKÖY KÖYÜNE İTFAİYE ARACI

ARTVİN BELEDİYESİNDEN ORTAKÖY KÖYÜNE İTFAİYE ARACI

Artvin Belediyesi, son zamanlarda artan yangın vakaları sonrasında yaklaşık 2 bin kişilik nüfusuyla Artvin’inin en büyük köylerinden biri olan Ortaköy Köyü Muhtarlığına itfaiye aracı tahsis edildi.

Artvin Belediye Meclisi kararıyla İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bir itfaiye aracın Artvin Ortaköy Köyü Muhtarlığına tahsis edilmesi dolayısıyla köy meydanında Cuma Namazı çıkışı tören düzenlendi.

Törene Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Kara, İl Genel Meclis Üyesi Selman Güney, Belediye Meclis Üyeleri, Ortaköy Köyü Muhtarı Kutsal Dalkılıç ve köy halkı katıldı.

Başkan Kocatepe, yaptığı konuşmada siyasetin hizmet için yapıldığını ifade ederek vatandaşlarında artık hizmet için oy kullandığını söyledi. Günü kurtarmak maksadıyla yapılan siyaset devrinin sona erdiğini kaydeden Kocatepe “Bu köy aslında bir belde. Çünkü 5 tane bağlı köyü var. Köyün yaylarından mahallelerine kadar sorunlarını biliyorum. Artvin’de bizler büyük ölçüde bu köyden gelen kardeşlerimize sırtımızı yaslamışız. Sizlerden Allah razı olsun. Siyasetçinin zekatı hizmet edebilmektir. Bunun bedelini siz 30 Mart yerel seçimlerinde ödediniz. AK Partili Belediye Başkanlığına seçtiğiniz bir başkan olarak sizlere bu hizmeti sunuyoruz. Bu sizlerin hakkıdır.  İtfaiye arabamız köyümüze hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ortaköy’ün Artvin’in en büyük köylerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Kocatepe “Burada çıkan bir yangında Artvin’den itfaiye aracı gelip yangına müdahale edene kadar iş işten geçmiş oluyor. Bu yüzden bu araç köyümüze geç kalmış bir hizmetti. İnşallah yangınlar çıkmazda bu araçla ağaçlarımızı sularız” diye konuştu.

Kocatepe, 16 Nisan’da yapılacak referandumda vatandaşlardan evet oyu isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

İl Başkanı Erkan Balta ise yaptığı konuşmada imkanlar dahilinde Artvin’in en ücra noktalarına kadar hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti. Balta “ Berta’ya hizmet eden herkesin Bertalıdır. Bende bu yüzden kendimi biraz Bertalı olarak görüyorum. Berta bütün güzel hizmetlere laik. Bu yıl içinde Berta’da birkaç yangınımız oldu. İnşallah bu aracımızı kullanmak zorunda kalmayız.  Ama bir güvence, tedbir olarak bu aracın burada olması eminim herkesi rahatlatmıştır. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Berta’ya daha önce çöp arabasını İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız vermişti. Bu eksiği de Artvin Belediye Başkanımız gidermiş oldu. Milletin içinden geldik. Milletin diliyle konuşuyoruz. Milletin gözüyle dünyaya önümüze bakmaya çalışıyoruz. Milletin bize çizdiği rotada yürüyoruz. Geçmiş aynı zamanda geleceğimizidir.  Geçmişte yaşanan sıkıntıları giderip, bu millete laik, dünya ile yarışacak bir hükümet sistemine ihtiyacımız var. Tarihte koalisyonlar arası anlaşmazlıklar ve başbakanla cumhurbaşkanı arasında yaşanan sıkıntılar bu millete çok ağır bedeller ödetmiştir.  Tüm bunlardan kurtulup Türkiye’yi hızlı bir şekilde güçlendirecek bir sistem olduğu için bugün milletin önüne hükümet değişikliği sistemini getiriyoruz. Betalılar vatanının milletin yararına gördüğü her şeye EVET der.  Sizlerden halk oylamasında bir kez daha güçlü bir şekilde evet demenizi bekliyoruz” diye konuştu.

Bertalı İl Genel Meclis Üyesi Selman Güney’de konuşmasında hükümetin ve Artvin’de ki yerel yönetimin tüm imkânlarıyla Berta’yı adeta bir şantiye alanına çevirdiğini belirterek, Berta’nın AK Parti İktidarıda, daha önce hiç almadığı kadar yatırım aldığını söyledi.

Selman Güney “AK Parti iktidarında ülkemizin her yerinde bir kalkınma hamlesi başladı. Bundan dolayı Avrupalılar rahatsız. Anadolu insanı adam muamelesi görmeye başladı. Köylerimizin su, yol gibi temel alt yapı hizmetlerinin yüzde 80’i tamamlandı. Geri kalan kısmını da inşallah çözeceğiz. Yeter ki bize güvenin ve desteklemeye devam edin. Birlik olup doğulusu batılısı, Kürt’ü Çerkez’i hep beraber yaşayacağız.Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’la güçlü bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Bu nedenle Berta halkından 16 Nisan’da güçlü bir EVET bekliyorum” dedi.

Köy Muhtarı Kutsal Dalkılıç’ta bir konuşma yaparak İtfaiye aracının Berta’ya kazandırılmasında başta Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Köy Muhtarı Kutsal Dalkılıç arasında imzalanan protokol sonrası aracın anahtarı köy muhtarına teslim edilerek itfaiye aracıyla mini gösteri yapıldı.

ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI