Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ MİNİKLERE MESLEKLERİNİ TANITTI

ARTVİN BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ MİNİKLERE MESLEKLERİNİ TANITTI

Artvin’de yangın, trafik kazaları, doğal afetler başta olmak üzere çeşitli olaylarda zor durumdaki insanların yardımına koşan itfaiyeciler, eğitim faaliyetleri kapsamında anaokulu öğrencilerine itfaiyecilik mesleğini tanıttı.

İtfaiyeciler haftası kapsamında Mili Egemenlik Anaokulunu ziyaret eden Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri minik öğrencilere yangın esnasında neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğretti. İtfaiye teşkilatının yaptığı işler hakkında bilgi veren itfaiyeciler, miniklere zor durumda kaldıklarında hiç zaman kaybetmeden ‘110’ numaralı telefonu aramalarını öğütlediler.

Ziyarette itfaiye ekipleri, çocuklara çalışmaları hakkında bilgi vererek, yangın çıktığı anda ilk müdahalede nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı bir şekilde öğrencilere öğrettiler. Milli Egemenlik Anaokulu bahçesinde bulunan itfaiye aracının başına gecen minikler itfaiye aracına yangın anında su tahliyesinin nasıl yapıldığı itfaiye ekiplerinin uygulamalı olarak öğrencilere anlatıldı. Minikler eğlenerek itfaiye nedir, ve yangının nasıl söndürüleceğini öğrendiler. Son olarak ise tüm çocuklara itfaiye hortumuyla nasıl su tuttuklarını ekipler uygulamalı olarak gösterdiler.

Minik öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte minik öğrenciler merak ettikleri bütün soruları itfaiye ekiplerine sorarak meslek hakkında daha geniş bilgiye sahip oldular.
“Ateşte oyun olmaz”

Çocukların yangından uzak durması gerektiğini ve ateşle oyun olmayacağını anlatan itfaiyeciler, ev ve okullarındaki yanıcı maddeler konusunda ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgiler vererek en ufak bir yangın durumunda doğrudan 110’u aramaları konusunda hatırlamada bulundular.

ARTVİN BELEDİYESİNDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ