Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİ HER DAİM VATANDAŞIN YANINDA

ARTVİN BELEDİYESİ HER DAİM VATANDAŞIN YANINDA

Artvin Belediyesi alt ve üst yapı çalışmalarıyla şehre farklı bir çehre katarken sosyal belediyecilik anlayışıyla da yaptığı hizmetlerle vatandaşın yanında oluyor.

Artvin Belediyesi, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra 2014 yılından buyana sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği hizmetlerle vatandaşları yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda Evde bakım ve temizlik hizmeti, Aşevi ve Şefkateli, Cenaze hizmetleri, hoş geldin bebek gibi birçok proje ile vatandaşların yanında oluyor.

Belediyeciliğin sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarından ibaret olmayıp sosyal Belediyeciliğin olmazsa olmaz olduğuna inanarak hizmetlerini sürdüren Mehmet Kocatepe başkanlığında ki Artvin Belediyesinin gerçekleştirdiği birbirinden önemli sosyal projeler:

Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti

İlerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım ve temizlik hizmeti 2014 yılından bu güne kadar aralıksız devam ediyor.

Artvin Belediyesince kurulan evde bakım ve temizlik ekipleri tarafından 2017 yılı içerisinde her ay 80 aileye evde bakım ve temizlik hizmeti verildi.

Aşevi Hizmeti

Aş evi hizmetinden engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların 365 gün boyunca sıcak yemek ihtiyacı Artvin Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Bu kapsamda 2017 yılında 75 aileye günde 2 öğün ekmeğiyle birlikte sıcak yemek götürüldü.

Cenaze Hizmeti

Başkan Mehmet Kocatepe göreve gelmesinden bu yana eksikliklerin giderilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda cenaze hizmetleri projesi de hayat buldu. Artvin Belediyesi bu kapsamda; cenaze yıkama aracından kefen takımına, mezar kazıma işlemlerinden cenaze nakline, mertek ve cenaze defin işlerinden taziye evine pide ve ayran gönderimine kadar vatandaşlarının acil işlemlerini çözerek acı ve üzüntülerini paylaşmaya devam ediyor.

“Hoş Geldin Bebek” Hediye Paketi

Artvin merkez sınırları içerisinde ikamet edip çocuk sahibi olan kişilere yönelik olarak hazırladığı ‘Hoş Geldin Bebek’  projesiyle de  içerisinde bebek bakım ürünlerinin bulunduğu “Hoş Geldin Bebek” paketi hediye ediliyor.

Şevkat Eli Projesi

Artvin de yardıma muhtaç ailelerin giysi ve ev eşyası konusundaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet veren Şefkat eli Mağazamız az kullanılmış ya da kullanılmamış elbise, ayakkabı, çanta, mutfak eşyası, mobilya, koltuk takımı, okul araç gereçleri, oyuncak gibi eşyaları kabul ediyor.

Artvin Belediyesi ‘Yol Medeniyettir’ Anlayışı ile Çalışmalarına Devam Ediyor