Anasayfa / Galeri / ARTVİN BELEDİYESİ HAYVAN KLİNİĞİNDEN BİR BÜYÜK BAŞARI

ARTVİN BELEDİYESİ HAYVAN KLİNİĞİNDEN BİR BÜYÜK BAŞARI

Artvin Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Yaşar Avcı, Yivli Domuz Mermisi ile kazayla vurulan köpeği başarılı ameliyat sonrası hayata döndürdü.

Artvin’in Murgul ilçesinde sahibi Yusuf Eraydın’a saldıran domuz ile boğuşurken kaza neticesinde sahibi tarafından yivli domuz mermisi ile vurulan köpek, Artvin Belediyesi Veteriner Kliniği’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonucunda hayata döndürüldü. Artvin Belediyesi Veteriner Kliniği’nin veteriner hekimi Mesut Yaşar Avcı, Murgul’da kaza sonrasında vurulan köpeği 3 saat süren başarılı ameliyat ile yeniden yaşama döndürmeyi başardı.

Artvin’in Murgul ilçesinde sahibi Yusuf Eraydın ile birlikte ormanda yürüyüşe çıkan vatandaş domuzun saldırısına uğradı. Sahibinin domuzla boğuştuğunu gören köpek domuza saldırdı. Üçlü arbedede sahibinin silahının ateşlenmesi sonucu yivli domuz mermisi köpeği ağır şekilde yaraladı. Sahibi tarafından boğazına yivli domuz mermisi saplanan köpek Artvin Belediyesi tarafından iki ay önce kurulan veteriner kliniğine getirildi. Burada Veteriner Hekim Mesut Yaşar Avcı tarafından kontrol edilen köpeğin sağlık durumunun ağır olduğu, yivli domuz mermisinin köpeğin boynuna saplandığı ve sinir sistemini parçalamak üzere olduğu belirlendi. Vakit geçirmeden ameliyat altına alınan köpek, yaklaşık 3 saat süren başarılı ameliyat sonrasında hayata döndürüldü. Boynundan yivli domuz mermisi çıkarılan köpek ameliyat sonrasında dinlenmek üzere klinikte gözlem altında tutulurken, köpeği yeniden hayata döndüren Artvin Belediyesi’nin başarılı veteriner hekimi Mesut Yaşar Avcı ise hem böylesine başarılı bir ameliyata imza atmanın hem de ölmek üzere olan köpeği yeniden hayata döndürmenin mutluluğunu yaşadı.

Köpeğin sahibi Yusuf Eraydın, Artvin Belediyesi Veteriner Kliniği nedeniyle tüm emeği geçenlere ve başarılı ameliyata imza atarak köpeğini yeniden hayata döndüren Veteriner Hekim Mesut Yaşar Avcı’ya teşekkür ederken, köpeğini klinikten alarak Murgul’a götürdü. Bu başarılı ameliyata imza atan Veteriner Hekim Mesut Yaşar Avcı ise klinik açıldıktan bu yana 10’a yakın vaka geldiğini ancak en ağır vakanın bu olduğunu söyledi. Avcı, yeni bir klinik olmalarına karşın sınırlı imkanlarda önemli bir ameliyata imza attıklarını ifade ederek köpeğin boynuna saplanan merminin müdahale edilmemesi durumunda ciddi şekilde hayatı tehlikesinin bulunduğunu belirtti. Köpeği yeniden hayata döndürmüş olmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Veteriner Hekim Avcı, benzeri vakalarda Artvin Belediyesi 153 Beyaz Masa’dan kendilerine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Yüz Ak’ıyla 3 Yılda Yaptığımız Hizmetleri Halkımıza Anlattık