Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepeden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepeden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Artvin Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kocatepe mesajında; “Birleşmiş Milletler Teşkilatının öncülüğünde başlatılan, ülkemizde de kutlanan Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi amacıyla yeni projelerin üretilmesi noktasında önemli bir gündür.

Yeni dünya düzeninin oluşmasında başrolde yer alan kadınlarımız, annelik görevinin yanı sıra toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli görevler üstlenmektedirler. Değişen dünya düzeni ile birlikte toplumsal yaşamın her alanında var olan ve sunulan her türlü hizmete katkı sağlayan kadınlarımız milletlerin öncü kesimidirler.

Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile birlikte kadın hakları alanında da önemli mesafeler alınmıştır. Son dönemlerde kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır. Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması için başta bizler olmak üzere ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve bütün bireylere önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımıza devletimizin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlarken, yürekleri sürekli sevgi dolu, merhamet dolu başta şehit ve gazi anneleri ile şehit ve gazi eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Artvin’de Kent Bayramlaşması Yapıldı