Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN, 23 YIL SONRA HALK OYUNLARI GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Artvin Valisi Ömer Doğanay ve eşi Esma Doğanay Hanımefendi, Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe ve eşi Hacer Kocatepe , Artvin Belediyesi organizasyonunda düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası’nın açılış programına katıldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Artvin Belediyesi tarafından, Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmanın düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 kategoride yapılacak.

Başkan Kocatepe açılış töreninde yaptığı konuşmada Artvin’in halkoyunlarının kalbi olduğunu ve 23 yıl sonra aşıkla maşukun yeniden bir araya geldiğini söyledi.

Kocatepe;” Burası doğanın halkoyunlarının kalbi Burada belediye olarak Halkoyunları Türkiye Şampiyonasını talep ederken en büyük gücümüz Artvinin halk oyunlarındaki mazisi heycanı ve kültürüydü. Federasyonumuza çok teşekkür ediyorum aşıkla maşuku 23 yıl sonra buluşturdular. Ülkemizin her rengini şehrimizde bir araya getirmek için bizim için mutluluk oldu. Bugün 14 Temmuz bize bugün bu coşkuyu yaşatan şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize uzun ömürler diliyoruz.” diye konuştu.

Vali Doğanay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Artvin’in halkoyunlarının başkenti olduğunu söyledi.

Doğanay,” Bir milleti yok etmek için düşmanın yaptığı ilk şeylerden birisi de kültürlerini yok etmektir. İnşallah biz ne kültürümüzden ne inancımızdan ne çalışmaktan ne de oynamaktan vazgeçeceğiz. Hep beraber daha ileriye daha güzele gideceğiz. Biz hep beraber Anadolu’yuz hep beraber Anadolu kalacak ve bu coğrafya kazanacak diyorum Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. İki gün boyunca sürecek yarışmalarda hak edenin kazanmasını arzuluyorum. Tüm ekiplerimize başarılar dilerim” dedi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu başkanı Suat Aksu ise “Bugün burada sistem gereği bir yarışma olacak ama bunlar kesinlikle kültürümüz içerisinde bir yarışma olduğu varlığını uyandırmasın. Halkoyunları kültürümüzü ülkemizin her bölgesine yaymanın ve yaşatmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

İki gün sürecek yarışmaya, Artvin, Adana, Aydın, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Hakkari, Edirne, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Kars, İzmir, Çorum, Erzurum, Kütahya, Muğla, Ordu, Trabzon, Kilis ve Isparta olmak üzere 21 ilden 25 ekibin katıldı.

KAYIN MANTARI ARTVİN’E TANITILDI