Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / AHİLİK TÜM ZAMANLARIN EN İYİ HAREKETİDİR

AHİLİK TÜM ZAMANLARIN EN İYİ HAREKETİDİR

Artvin’de Ahilik Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Artvin’de Ahilik Haftası kutlarları 23 Mayıs Pazartesi günü Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Programa Vali Yardımcısı Ali Doğan, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Ticaret İl Müdürü Özcan Yılmaz ve esnaflar katıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Esnaf Sanayi Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Başkanı Demirhan Elçin il dışında oldukları için törene katılamadı.

Çelenk sunumun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan Ticaret İl Müdürü Özcan Yılmaz, Ahiliğin tüm zaman ve mekanlara hitap eden çağlar üstü değer olduğunu söyledi.

Yılmaz “Ahilik tüm zaman ve mekanlara hitap eden çağlar üstü bir değerler sistemdir.Toplumlar modernleştikçe kıymeti daha iyi anlaşılmaya başlanılan Ahilik insanlığın önüne yeni açılımlar sunan eskimeyen bir sistemdir.Ahi EVRAN-I VELİ ahiliği şöyle tarif etmektedir. Ahi her ortamda ve her çağda denge ve düzen tutturandır, dağıtan değil toparlayandır, yıkan değil yapandır. Ahi Evran;bir insanlık sanatı olan ahiliği Anadolu’da o denli itibarlı   hale getirmiştir ki ahilik prensipleri yüz yıllar boyunca hem esnaf hem de sanatkarlar hem de Anadolu insanları için şaşmaz bir ölçü önemli bir kılavuz olmuştur” dedi.

ESOB ve ATSO adına bir konuşma yapan Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel Ahilik geleneğin tüm zamanların en iyi kültür ve iyilik hareketi olduğunu belirterek 18’inci yüzyılda Anadolu’da, Balkanlar’da, Kırım’da, Türkler tarafından kurulan esnaf, sanatkâr ve üretici birlikleri ile bu birliklerin uyguladıkları ahlaki, siyasi, iktisadi, felsefi duygu ve prensipler anlamına gelen ahiliğin yüzyıllara damgasını vurduğunu vurguladı.

Programda hizmetleriyle bu yılın Ahisi olan Turgay Çelik’e plaket verildi.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı