Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi koordinasyonunda Artvinli Hayırsever İş Adamı Ahmet Özçelik tarafından Afrin’de terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlerimizin muzaffer olarak yurda sağ salım dönmesi için kurban kestirerek, şehit olan askerlerimiz içinde mevlit okuttu.

Artvin Yeni Mahalle Şelale Düğün Salonunda düzenlenen “Artvin’den Afrin’e selam ve dua” konulu mevlit programına Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hayır Sever İş Adamı Ahmet Özçelik, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şenol Alparslan,  CHP Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan “Zeytin Dalı Harekatında” şehit olan askerler başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için özel bir düğün salonunda düzenlenen mevlit programında Kuran’ı Kerim okunarak ilahiler söylendi.

Programda “Fetih Suresi” okunarak “Zeytin Dalı Harekatı’nın” başarıyla tamamlanması için dua edildi.

Programda konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, Afrin’de, vatanın bölünmez bütünlüğünün, Kuran’ı Kerim’in, imanın, bayrağın, istiklalin ve istikbalin savaşının verildiğini söyledi.

Doğanay, “Bizde burada bu vesile ile bir araya gelip, dualarımızla tüm kalbimizle orada mücadele eden askerimizin yanında olduğumuzu karınca kararınca gösterdik. Bin yıldır İslam’ın bayraktarlığını yapmış, kanıyla canıyla ezan demiş, bayrak demiş, çırılçıplak cephelerde kan dökmüş, ter dökmüş bu milleti Cenabı Allah’ın mahcup etmeyeceğine gönülden inanıyorum. Bize düşen birlikte olmak, inanmak inancımıza tam sahip olmaktır. Afrin’de ki savaşan askerlerimize buradan binlerce selam olsun, Allah onlara kolaylık versin” dedi.

Afrin’de şehit düşen askerlerin ailelerine sabır dileğinde bulunan Doğanay, “Operasyonlarda bulunan kahraman askerlerimiz için Fetih Sureleri okuduk. Allah askerlerimizi muvaffak etsin. Desteğimiz, duamız hep onlarladır. Allah ordumuzu muzaffer eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Mehmet Kocatepe Türkiye ve Suriye coğrafyasının bir çok şeyiyle bir birine çok benzediğini ifade etti.

Kocatepe, “O kadar birbirimize benziyoruz ki, ha Artvin ha Afrin diyesi geliyor insanın. Ha Bursa ha Burseya diyesi geliyor insanın. Orası bizim gönül coğrafyamız ve Artvin’in güvenliği de belki de Afrin’in güvenliği ile ilgiliydi.” dedi.

Ahmet Özçelik’te, bu soğuk gecede halisane niyetlerle düzenlediği programa katılan herkese teşekkür etti.

Bu programın hazırlanışında kendisine destek olan Vali Doğanay ve Belediye Başkanı Kocatepe ve İl Müftülüğü yetkililerine teşekkür eden Özçelik,  “Artvin’den Afrin’a ancak dualarımızı gönderiyoruz. Bu yüzden bu geceyi düzenledik.  Herkesten Allah razı olsun. Bu ülkenin var oluşunun temelini oluşturan şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlar bizden dua bekliyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Artvin’den de birlik beraberliğimizi tüm dünyaya gösterdik” diye konuştu.

Programda tahtadan yapılmış silahlarla komando marşı söyleyen çocuklar ise programa katılanları duygulandırdı.

Kuran’ı Kerim okunması ve konuşmaların ardından katılımcılara ikramlarda bulunulurken Vali Doğanay, komando marşı okuyan çocuklara değişik hediyeler takdim etti.

BAŞKAN KOCATEPE, İSTEKLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKMIYOR