TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI ÇAYAĞZI MAHALLESİNDE YAPILDI

Genel 22/07/2019 17:49

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin yönetiminde, Temmuz ayı Meclis Toplantısı Aşağı Şehitlik köyü girişinde bulunan Doğa Restoranda, halkın katılımı ile gerçekleşti.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in yönetiminde Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı şeffaf belediyecilik anlayışı ile halka açık bir şekilde Aşağı Şehitlik köyü girişinde bulunan Doğa Restoranda gerçekleştirerek Artvin Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden de canlı yayınlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Temmuz ayı Belediye Meclis Toplasını Başkan Elçin’in yönetiminde gündem maddeleri okundu. 6 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererek vatandaşlarla karşılıklı soru cevap bölümüne geçildi. Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile her ay Belediye Meclis Toplantılarını farklı mahallede halka açık yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Elçin, proje kitapçığında yer alan vaatlerinden 3 ayda 10'un üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Elçin; ” Meclis üyelerinin oturum şekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin oturma şekline göre düzenlenmiştir. Halka açık olmasından dolayı meclis toplantısına ait konularda halkın hiç ses çıkarmadan sadece izleyici olması gerekmektedir. Toplantı bittikten sonra halkımızla Artvin’e ne yapabiliriz diye sohbet edeceğiz. İkinci toplantımızı Orta Mahalle’de gerçekleştirmiştik üçüncüsünü de Çayağzı Mahallesinde gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta şehrimizin en büyük organizasyonu olan Kafkasör Festivalini düzenledik ve olumsuz hava koşullarına rağmen 10 binlerce kişi geldi. Festival kapsamında bir ilkte gerçekleştirerek yaylada düzenlediğimiz Kulüpler Arası Halk Oyunları Büyükler Şampiyonası ile ilimizin tanıtımına katkıda bulunduk. Şehit ve gazi yakınlarının 65 yaş üstü vatandaşların belediye minibüslerinden ücretsiz yararlanabilmesi için belediyemize müracaat ederek alacakları kart ile minübüslerden yararlanacaklardır bunun için belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Sokak hayvanları ile ilgilide kısa süre içerisinde halkımızın ve sokak hayvanlarının rahat edebileceği projeyi hayata geçireceğiz. Akıllı Şehir olma yolun da adımlar attık ve ilkini Kafkasör Festivalimizde arena çevresine yerleştirdiğimiz Wİ-Fİler ile halkımızın hizmetine sunduk şimdide şehir merkezinde 5 farklı noktaya Wİ-Fİ'ler yerleştirme işlemlerine başladık Atapark'da ki Wİ-Fİ tamamlandı diğerlerini de kısa bir süre içerisinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacağız." dedi. Toplantı sonunda mahalle sakinlerinin istek ve şikayetlerini dinleyen Elçin, konularla ilgili notları aldıklarını ifade ederek ilgili birim amirlerine talimat verdi. Taleplerin değerlendirilerek bir daha ki toplantıda buların yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi vereceğini söyledi. Doğalgazın Mahallerine ne zaman geleceği sorusuna ise Doğalgazın firması Akmercanın Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık cevap verdi: Doğalgaz Firması Bölge Müdürü Gümüşçıbık; Şehir giriş köprüsünden Şimşek Mermerin oraya kadar olan güzergahtaki evlerin kapılarına 2019'un Kasım ayının ilk haftasına kadar doğalgaz vereceklerini belirterek bundan sonra ki süreçte de mahalle sakinlerinin Akmercan firmasının tescillendirdiği doğalgaz tesisat firmaları tarafından evlerine doğalgaz bağlatabileceklerini ifade etti. Doğa Restonranda gerçekleşen Meclis Toplantısına; Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Biber, STK temsilcileri, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.