Tel : 4447008 WhatsApp : 05412123711 E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

ATA TOHUMLARIMIZIN EKİMİNE BAŞLADIK

Genel 08/04/2021 17:21

Artvin’imizin, Yerel Ata Tohumlarının kaybolmasını önlemek ve gelecek nesillere aktarılması için “Artvin Belediyesi Yerel Ata Tohum Fide Yetiştirme Seramızda” fide ekimine başladık.

Artvin Yerel Tohum Derneği katkılarıyla Artvin Belediyesi tarafından Seyitler Köyü Sotibar Mahallesinde kurulan, Artvin Belediyesi Yerel Ata Tohum Fide Yetiştirme serasında, Yerel Ata Tohumlarımızdan olan; patlıcan, biber, kırmızı ve pembe domates tohumu ekimi gerçekleştirilerek elde edilecek fideler halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

Tohumların ekimi yapılan serayı ziyaret eden Başkan Elçin, geçtiğimizi yıllarda olduğu gibi ata tohumlarını yeniden ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtacağına söyledi.

Artvin Belediyesi Yerel Ata Tohum Fide Yetiştirme Seramızda gerçekleştirilen fide ekimi işlemlerini Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Yavuz Dinç ve yönetimi, Artvin Yerel Tohum Derneği Başkanı Filiz Akyüz ve Belediyemiz Park ve Bahçe ekipleri gerçekleştirdi.