BAŞKAN ELÇİN, ARTVİN İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Genel 27/01/2021 14:56

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk başkanlığında, Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonunda düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2021 yılı 1'nci olağan toplantısına katıldı.

Valilik Çoruh Toplantı Salonunda düzenlenen ve kentteki işgücü istihdamı ve mesleki eğitimin güncel durumunun ve buna yönelik yapılacak projelerin görüşüldüğü toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk sunum gerçekleştirdi.

Vali Doruk, burada yaptığı konuşmada, istihdam konusunda Artvin'i daha iyi noktaya getirmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Kentte yeni yatırımlar ve daha çok istihdam sağlanmasına yönelik çalışma içerinde olduklarını belirten Doruk, el birliği içerisinde özelde Artvin’in genelde Türkiye'nin gelişmesi için gayret göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Ertürk, 2020 yılında istihdam ve mesleki eğitime yönelik uygulanan program ve projeler ile 2021 yılında hayata geçirilecek projeler hakkında Vali Doruk ve kurul üyelerine bilgiler verdi.

-İşbaşı eğitim programları

İşbaşı eğitim programlarına büyük önem verdiklerini belirten Ertürk, ”Kurumumuza kayıtlı işsizlerin, kuruma kayıtlı özel sektör işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli mesleklerde işbaşı eğitimi düzenlendik. Geçen yıl açtığımız 630 kursa 544’ü kadın, 533’ü erkek olmak üzere toplam 1077 kişi katıldı. Katılımcılardan 544’ü ise özel sektörde istihdam edildi. Ayrıca programdan yararlanan katılımcılara toplam 7 milyon 750 bin lira ödeme yapıldı.” dedi.

-Toplum yararına programlar

Ertürk, Artvin’de Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 2020 yılında 600’ü kadın olmak üzere toplam 766 kişinin istihdam edildiğini de kaydetti.

Toplantı, kurul üyelerinin istihdamı arttıracak çalışmalar ve mesleki eğitimler hakkında görüş ve önerilerinin değerlendirilmesiyle son buldu.

Toplantıya, Vali Yılmaz Doruk'un yanı sıra Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, ilgili daire amirleri ve kurul üyeleri katıldı.