BAŞKAN ELÇİN’DEN MURGUL SİYANÜRE HAYIR PLATFORMUNA TAM DESTEK

Genel 14/10/2020 17:11

Belediye Başkanı Demirhan Elçin’i makamında Murgul Siyanüre Hayır kampanyasına destek veren Siyasi Parti Başkanları ve STK temsilcileri ziyaret etti.

Murgul ilçesinde kurulacak olan Siyanür Havuzlarının ilçede yaşayan vatandaşların yaşam alanlarının daralması ve ilçede ki turizme, arıcılığa ve fındık üreticiliğine zarar verip bitirme noktasına getireceğinden dolayı başlatılan Siyanür Havuzlarına Hayır Kampanyasına destek için Siyasi Parti Başkanları ve STK temsilcileri, Başkan Elçin’i makamında ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında durumun ciddiyetini anlatan İYİ Parti Murgul İlçe Başkanı Hüseyin Çelikarslan şunları dile getirdi:

“Murgul’da siyanür havuzlarının yapılmaması karara bağlanmışken Murgul belediye başkanı bugün siyanür havuzlarının kurulmasını talep ederek Murgul halkını 2’ye bölmüştür. Siyanür havuzlarına ‘Hayır Kampanyası’  düzenlememizin nedenleri, Murgul’daki yaşayan vatandaşların yaşam alanlarının daralmasına neden olacak bir karar olduğundandır. Murgul küçük bir ilçedir; balı, fındığı ve turizmi ile ön plandadır. Siyanür havuzları kurulduğunda fındıkta arıcılıkta olmayacaktır. Bu yüzden siyanüre hayır diyoruz.

Murgullu vatandaşlarımız her türlü hayatını idame ettirebilir vaadeliden 100 kişilik istihdamdan dolayı Murgul’u heba edemeyiz.  Bu nedenle Murgul Belediye Başkanı’nın bu havuzları kurma sevdasından vazgeçmesi lazımdır. “ dedi.

Belediye Başkan Demirhan Elçin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Murgurdaki Siyanür Havuzlarına Hayır Kampanyasına tam destek verdiğini ve siyanür havuzlarının canlılara, doğaya zarar vereceğinden dolayı yapılmaması için elinden geleni fazlasıyla yapacağına söyledi.

Ziyarette Artvin  İYİ  Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, Demokrat Parti Artvin İl Başkanı Niyazi Altuntaş, CHP  Murgul İlçe Başkanı Mehmet Durmuş, İYİ Parti Murgul İlçe Başkanı Hüseyin Çelikarslan, Demokrat Parti Murgul İlçe Başkanı M. Yaşar Mert, İYİ  Parti İl Teşkilat Başkanı Armağan Tokdemir, Demokrat Parti Teşkilat Başkanı Hakan Çil ve Arıcılar Birlik Başkanı İbrahim Durmuş yer aldı.