BAŞKAN ELÇİN ŞARKÜTERİ AÇILIŞINA KATILDI

Genel 07/08/2020 15:13

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Çamlık Mahallesinde hizmete giren Yaparlar Atmaca Gıda Şarküteri isimli işletmenin açılışına katıldı.

Çamlık Mahallesi Hastane Caddesi, Endüstri Meslek Lisesinin karşında, Mürsel Yapar tarafından hizmete açılan Yaparlar Atmaca Gıda Şarküterinde, yaklaşık 65 farklı yöresel ürün bulunmaktadır. Süt ürünleri Artvin Merkez ve Şavşat bölgesinden tedarik eden şarküterinde keçi sütü de yer almaktadır. Yaparlar Atmaca Gıda Şarküterine özgü olan kozalak reçeli, araç yollarına 1 km uzaklıkta toplanan kozalaklardan yapılmış olması ve astıma, öksürüğe iyi gelerek, metabolizmayı hızlandırıyor olması ile diğer yöresel ürünlerden kendini bir adım önde çıkarıyor.

Açılış kurdelesin kesiminden önce, Başkan Elçin, işletme sahibi Mürsel Yapar'a hayırlı olsun temennisinde bulunarak bol kazançlar diledi. İşletme sahibi Yapar da Başkan Elçin’e açılışa katılmasında dolayı teşekkür etti.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Başkan Elçin, her açılan işletmenin kente değer kattığını belirterek, "Şarküteri de olması gereken her ürün var üstelik neredeyse tamamı da Artvin’imizin ürünü. Bu işletmenin, Artvin’in tanıtımında büyük bir katkısı olacak. Gelen misafirlerimizi buraya getirerek alışveriş yapmalarını sağlayacağız ve böylelikle yerli ve yabancı turistlerin paralarının Artvin’imizde kalacak. Bu Koronavirüs döneminde ve ekonomik sorunları olduğu süreçte cesaret göstererek bu işletmeyi açtıkları için Yapar ailesine teşekkür ediyorum.  " dedi.

Başkan Elçin’in konuşmasının ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek şarküterinin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra işletme sahibi Mürsel Yapar, davetlilere şarküteriyi tanıttı.