ARTVİN BELEDİYESİ’NDE CORONAVİRÜS SOSYAL MESAFESİ KORUNDU, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Genel 31/03/2020 10:00

Artvin Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında 5 Mart 2020 Tarihinde ön anlaşması gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. Sözleşmeye göre Şirket İşçilerinin en düşük ücreti 3.200 TL oldu.

Artvin Belediye Başkanlığı makamında, Belediye Başkanı Sayın Demirhan ELÇİN ve DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Sayın Selim BİLGİN arasında gerçekleşen, Artvin Belediyesi Kadrolu İşçi ve Artvin Belediyesi Şirket Personelini kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri, taraflarca imzalanarak yürürlüğe girdi.

Toplu İş Sözleşmesinde, BELYAP şirket çalışanlarına  ortalama 2020 yılı için  %37 oranında zam yapıldı.

Bu iyileştirmeler sonuncunda Artvin Belediyesinde çalışan Şirket İşçilerinin en düşük aylık Net ücreti 3.200 TL oldu.

2019 Mart ayında  Şirket işçilerinin en düşük aylık ücreti 2.150 TL  iken, yapılan bu sözleşme ile                   1.050 TL zam yapılarak 3.200 TL ’ ye çıkarıldı.

Şirket İşçilerinin ikramiye ve diğer ödemeler hariç,  ortalama Aylık Net ücretleri 3.500 TL  oldu.

Eşit İşe, Eşit Ücret anlayışıyla sözleşme imzalandı.

Ayrıca Artvin Belediyesi’nde çalışan  kadrolu işçilere 2020 yılı için  %15 oranında zam yapıldı.

Kadrolu  İşçilerin ikramiye ve diğer ödemeler hariç, ortalama Aylık Net ücretleri 5.300 TL oldu.

Artvin Belediye Başkanı Sayın Demirhan Elçin ve DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Sayın Selim Bilgin, Coronavirüs Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi koruyarak, Toplu İş Sözleşmesini imzaladılar.

İmza töreninde konuşan Artvin Belediye Başkanı Sayın Demirhan ELÇİN, Belediyenin kısıtlı imkanlarıyla Belediyenin asıl sahibi olan Emekçilerine zam yaptıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Belediyemizin imkanları kısıtlı, keşke daha fazla imkanımız olsa da, işçi arkadaşlarımıza daha çok zam yaparak, onların refah seviyesini daha da yükseltebilsek.

Ümit ediyorum ki; önümüzdeki süreçte Belediyemizin öz kaynaklarının pozitif yönde artmasıyla beraber, bütçemizi de artıracağız, artırdığımız bütçemizi de çalışma arkadaşlarımızla paylaşacağız.

Özellikle BELYAP Şirketimizde, Taşeron işçi olarak çalışan işçi kardeşlerime sesleniyorum; Belediyelerde kadrosuz işçi kavramı yoktur, herkes kadroludur.

Bizi işten atarlar diye düşünmesinler, onların iş güvenceleri var, arkalarında  sendikaları ve Sosyal Demokrat Belediye Başkanları var. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayız, kimseye de oynatmayız.

Eğer işinde çalışmayan olursa da, yapmış olduğumuz sözleşme gereği onları da ayıklamayı biliriz.

Her ayın 1’inde ve 15’inde zamlı ücretleri aksatmadan ödeyebilmek için, Emekçi arkadaşlarımızla beraber, hem tasarruf ederek, hem de üreterek, birlikte kazanıp, birlikte paylaşarak, Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunacağız.

Seçim şarkımızda vurguladığımız gibi; Birlikte Kazanmaya, üretip Paylaşmaya geliyoruz demiştik,                 bu gün bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum.

Son olarak ELÇİN, DİSK’ in 2020 yılı için asgari ücretin en az 3.200 TL olmasını istediği zaman, bu ücret nasıl olur diyenlere de söylemek isterim ki; Artvin Belediyesi’nde en düşük ücret 3.200 TL’dir.

DİSK’ in bu talebinin yersiz olmadığını da tüm Türkiye’ye ispat etmiş olduk.” Dedi.

DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Sayın Selim Bilgin daha önce görülmemiş bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek Belediyenin Şirketi olan BELYAP çalışanlarıyla Toplu İŞ Sözleşmesi imzaladıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“BELYAP çalışanları ve Kadrolu işçi çalışanları için Ocak ayında başlayan süreç doğrultusunda anlaştığımız oranlar ve rakamlar arasında tekrar bir araya geldik.

Sosyal demokrat kimliğini yakışır bir tutum davranış içinde olduğu için Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin’e, sendikam DİSK Konferadasyonu Direniş sendikası ve emekçi arkadaşlarımın adına teşekkür ediyorum. Dört dörtlük olmasa da ülkemiz çok zor koşullar içerisinde geçiyor bu ortamda Artvin Belediyesi çalışanlarına elinden gelen gayreti göstererek ücretlerinde iyileşme yapmış bulunmaktayız. Yarınlar daha güzel olacaktır diyorum yarınlarda daha güzel toplu sözleşme yapacağız. Ancak an itibari ile yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmenin başta çalışanlarımıza Artvin’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir sözleşme yaptığımıza inanıyorum asla yeterlidir demiyorum. Bugün ki koşulları göz önüne aldığımız da belediye de şartları zorlayarak bu sözleşmeyi yapmış bulunmaktayız. Görülmemiş bir şey yaptığımız iddiasını tekrarlıyorum. Özellikle bizim bölgede Artvin Belediyesin Belyap şirketinde normal kadrolu işçiler gibi toplu sözleşme süreci yaşadık daha önce hiç yapılmamış toplu sözleşme görüşmelerini yaptık ve bitirdik. DİSK’in 1 Ocak’tan önce açıklamış olduğu net 3.200 TL asgari ücret talep ediyoruz iddiamızı da belediye başkanımızla birlikte el ele vererek gerçekleştirmiş olduk. BELYAP çalışanlarımızdan 3.200 TL’nin altında alan olmayacak bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yıllarını Artvin Belediyesine vermiş kadrolu arkadaşlarımızın maaşlarına net olarak %15 zam yapılmıştır.

Tekrar hayırlı olsun diliyorum Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum emekçi arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.

Belediye emekçileri hijyen kurallarına uyarak kazasız belasız hastalıksız çalışmalar diliyorum.” Diye konuştu.