BAŞKAN ELÇİN, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU İLE VİDEO KONFERANS GERÇEKLEŞTİRDİ

Genel 24/03/2020 18:46

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, ve diğer CHP’li İl Belediye Başkanlarıyla, video konferans yöntemi ile korona virüsü salgını toplantısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Kırşehir ve Sinop Belediye Başkanları ile “Covid-19 Toplantısı” gerçekleştirdi. Video konferans yöntemi ile gerçekleşen toplantı da sırasıyla il belediye başkanları Corona Virüsüne karşı alınan tedbirleri anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Belediye Başkanı arkadaşlarım sorumluklarının bilincinde pek çok karar açıklanmadan kararlar alarak uygulamaya koydu.

Bizim temel hedeflerimizden biri de şu; ne kadar güzel hizmet yapamaya çalışırsak çalışalım bu bir kaynak sorunu Belediyeye gelen kaynakların belli bir süreyle kesintiye uğramaması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz.

Bu mücadele sürecinde İnsanların daha sağlıklı bir süreç içinde yaşamaları için bir görev üstlendiniz Hekimler sağlık çalışanları elinden geleni fazlasıyla yapıyorlar. Çevrenin korunması insanların evlerinde daha rahat yaşaması önemliydi. Belediye Başkanları olarak sizler elinizden geleni yaptınız hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Elçin, Korona Virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında şehirdeki toplu taşıma araçları, camiler, dolmuş durakları, belediye hizmet binası ve tüm birim hizmet binalarının dezenfekte edildiğini, Artvin Valiliği koordinasyonunda kurulan VEFA merkezinde aktif araç ve personel temin ettiklerini belirtti.

Elçin; Corona virüsü salgını kapsamında Artvin Belediyesi olarak aldığımız önlemler şunlardır diyerek açıklamalarda bulundu.

“Belediye hizmet binamız ve tüm birim hizmet binaları dezenfekte edildi. Haftalık olarak rutin dezenfekte işlemi devam etmektedir.

Şehir içinde bulunan tüm dolmuş durakları, Şehir içi dolmuşları, Ticari taksiler, İlçe dolmuşları, Belediye sınırları içerisinde bulunan bütün camilerimiz dezenfekte edilmiştir.

Bunların dışında Belediyemize zorunlu olarak gelmek durumunda olan (tahsilat ve su kontör yükleme) her vatandaşımızın ateşi ölçülüp, el dezenfektanı ile sterilizasyon yapılmaktadır.

Personelimizin de binamıza her giriş ve çıkışlarında aynı işlemler tekrarlanmaktadır.

16 Mart tarihi itibari ile vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça Belediyemize ziyaretleri yasaklanmıştır.

Artvin Vefa Koordinasyon Grubu içerisinde bulunmaktayız. Sokağa çıkması kısıtlanan 65 Yaş üstü vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçlarını gidermesi açısından 7/24 çalışma esasına bağlı 10 adet şoförümüz 5 adet hizmet aracımız ile birlikte hazır bulunmaktayız. Aynı sayıda araç ve personelimizi hazır yedek olarak muhafaza etmekteyiz.

Güvenli mesafe kuralı gereği birim müdürlerimiz ile yaptığımız toplantıları ve görüşmeleri Skype üzerinden gerçekleştirmekteyiz.

İhtiyaç sahibi ailelere yemek kartı ve evde yemek hizmetimiz devam ettiriyoruz.

Corona salgını geçinceye kadar evde temizlik hizmetimizi geçici süreliğine askıya almış bulunmaktayız.

İçme suyu temini ve dağıtım hizmetimiz kesintisiz devam edecek olup hiçbir abonemizin suyu kesilmeyecektir.

Akıllı Sayaç kullanıp su kontörü bitenlerden muhtaç durumda olanlara su kontörü yüklenecektir.

65 Yaş üstü ve Kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız su kartlarına yükleme yapabilmeleri için 112, 155, 156 numaralarından VEFA Merkezine ulaşarak kartlarına su dolum işlemi gerçekleştirilebilirler.

Valilik ile koordinasyonumuz tam uyum içerisinde devam ediyor.

En çok sıkıntımız göç veren bir il olduğumuzdan dolayı büyükşehirlere göç eden yaşlılarımız havaların ısınmasıyla şehrimize gelmeye başlamalarıdır. Virüs belasını atlatıncaya kadar herkes bulunduğu yerde kalırsa bu salgını Artvin olarak az hasarla atlatacağız. ” Diye konuştu.