ŞEHİT DURSUN ACAR CADDESİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Genel 11/03/2020 14:37

Şehit Dursun Acar Caddesi, Bina Dış Cephe-Boya yenilemesi, Cadde üst yapı, kısmi alt yapı ve kaldırım revizyon çalışmalarına başlandık.

Belediyemiz tarafından Şehit Dursun Acar Caddesi (Halkevi Caddesi) güzergâhını turizm değeri haline getirebilmek için, tarihi ve kültürel mirasın, yöresel kimliğimizin özgün mimari yapısına uygun olabilmesi amacıyla hazırlamış olduğu Şehit Dursun Acar Caddesi Düzenleme projesine başlandı.

Finansmanı Artvin Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile sağlanan ihalesi Artvin Belediyesi tarafından yapılan Şehit Dursun Acar Caddesi Düzenleme ve Peyzaj çalışmaları ihaleyi alan yüklenici firma tarafından binaların dış cephe giydirme çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin; Cadde düzenleme çalışmalarının, bölge mimarisine uygun bir şekilde cadde üzerinde bulunan binaların dış cephelerinin giydirilmesiyle başlanıldığını ifade ederek şunları söyledi:

Başkan Elçin: “İlk etapta bina cephe çalışmaları yapılarak kent estetiğine katkı sağlanacak, akabinde yapılacak üst ve kısmi alt yapı çalışmaları sayesinde cadde güzergahında uzun yıllar sorun yaşanmayacak ve cadde sakinlerimiz konforlu bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Tıpkı göreve geldikten sonra kısa süre içerisinde Belediyemiz tarafından revizyonu yapılan İnönü Caddesi’nde olduğu gibi, yol ve kaldırım yenilenerek daha konforlu bir şekilde vatandaşlarımızın rahatça yürüyebileceği, esnafımızın da rahat bir nefes alabileceği modern bir yaşam alanı oluşturulacak. Araçların geçici park yapabilmeleri için geçici cep-park alanları yapılacak. Bunlar yapılırken cadde sakinlerimiz ve esnafımız kısa süreli olsa da sıkıntı yaşayacak ama proje tamamlandığında herkesin memnun olacağı bir durum oluşacağını düşünüyorum. İnşallah kazasız belasız şekilde proje tamamen sonlandığında caddemiz Artvin’e yakışır bir cadde olacak.” Dedi.