BAŞKAN ELÇİN, HATİCE ELDEMİR’İN RESİM SERGİSİNİ GEZDİ

Genel 09/03/2020 16:43

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Artvin Belediyesi Engelsiz Yaşam Kültür Sanat Merkezindeki sanatçı Hatice Eldemir’in, kumlama tekniği ile taşlardan yaptığı resimlerden oluşan resim sergisini gezdi.

Kumlama tekniği ile taşları sanata dönüştüren Sanatçı Hatice Eldemir, Artvin’deki renkli taşları toplayarak onları çeşitli aşamalardan geçiriyor. Kırılan taşları kum haline getiren sanatçı, kumlama tekniği ile resimler yapıyor. Yaptığı bu resimler 13 Mart Cuma gününe kadar Sabit Osman Avcı Caddesinde (Kültür Sokak) bulunan Artvin Belediyesi Engelsiz Yaşam Kültür Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.

10 Yıldır kumlama tekniği ile resim yaptığını belirten Hatice Eldemir sözlerine şöyle devam etti:

“10 yıl önce Halk Eğitim Merkezinde aldığım eğitim ile kumlama tekniğiyle resim yapmaya başladım. Artvin Baraj göllerinden, Kopmuş Plajından ve Artvin’in doğasından topladığım taşları havanda kırarak kum haline getiriyorum. Elde ettiğim kumlarla da hiçbir türlü boya kullanmadan resimler yapıyorum. Bu yöntemle yapılan resimler ömürlüktür. Bozulma olmaz fırçayla tozları alınması gerekmektedir.

Bu sergiyi açmama imkan sağlayan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e çok teşekkür ediyorum Artvinli kadınlarında böyle güzel sanatlara gönül vermelerine istiyorum.” dedi.