MART AYI OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel 05/03/2020 18:09

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, 2020 Mart Ayı Meclis Toplantısı Balcıoğlu Mahallesinde bulunan Artvin Barolar Birliği Sosyal Tesislerin’de, halkın katılımı ile gerçekleşti.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in yönetiminde Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısı şeffaf belediyecilik anlayışı ile halka açık bir şekilde Balcıoğlu  Mahallesinde bulunan Artvin Barolar Birliği Sosyal Tesislerin’de gerçekleştirerek, Artvin Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden de her zaman olduğu gibi canlı yayınlandı.

Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile her ay Belediye Meclis Toplantılarını farklı mahallede halka açık yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Elçin, meclis toplantısında alınacak kararların Artvin’e ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine şöyle devam etti:

Başkan Elçin: “Bahar Kalkanı operasyonunda şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun.

7 Mart Cumartesi günü Artvin’imizin kurtuluşunu çeteyle, atla, kağnı ile halkımızla birlikte kutlayacağız bayramımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyorum.” Dedi.

Halkevi Caddesinde yapılacak cadde düzenleme çalışmasıyla da ilgili Cuma akşamı Caddede ki mülk sahipleriyle bir araya gelinerek bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyledi.

Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısında 8 gündem maddesi görüşüldü:

1.       Mali Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan “Mali Hizmetler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği” taslağı görüşülerek kabul edildi.

2.       Mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait Artvin Merkez Salkımlı köyü(sanayi karşısındaki hangarlar) 27.000 m² lik arazide düzenli kentleşmeyi sağlamak, artan nüfusun barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla konut ve işyeri yapılarak konut ihtiyacının karşılamak üzere toplu konut yapılmasına karar verildi.

3.       Artvin Belediyesi ve Vodafone Telekominikasyon A.Ş. ortak projesi olan Alzheimer, Demans hastaları ve evinde tek başına yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyması halinde sadece tek bir tuşla yardım talebinde bulunabilecekleri, ikamet adresinden uzaklaşmaları halinde nerede olduklarının tespit edilmesini sağlayan “BİZBURDAYIZ” uygulamasının cihazlarının muhtaç durumda olan vatandaşlara Belediye Başkanlığınca verilmesi kararlaştırıldı.

4-Mülkiye Müfettişinin raporu doğrultusunda; Türkiye Cumhuriyeti Artvin Belediyesine ait tanıtıcı amblem olarak kullanılmakta olan İlimizin Ormanlarını, Toprağı, Barajı ve folklorunu (Halkoyunları) simgeleyen logonun, Meclis kararı alınarak Mülki İdare Amirinin onayına sunulması kararlaştırıldı.

5- Belediyemize ait araçların, iş makinelerinin vs. ihtiyaç halinde Belediye hudutları dışına görevli gönderilebilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi kararlaştırıldı.

6- Mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait olan Şehit Dursun Acar caddesindeki, Artvin Devlet Hastanesinin önünde yer alan seyir terasının yerine yapımı düşünülen çok katlı otoparkın yapım şeklinin nasıl olacağı kararlaştırıldı.

7- Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Artvin Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlerin periyodik yıllık kontrolleri ile ilgili Makine Mühendisleri odası ile Belediyemiz arasında yapılan protokol 26/03/2020 tarihinde sona ereceğinden yeniden protokol yapmak üzere Belediye Başkanının yetkili kılınması ve 2020 yılı için asansör periyodik kontrol hizmet bedelinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

8- Belediye Meclisinin 27/02/2020 gün ve 20 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale edilen; Belediye Meclisinin , 02/01/2020 tarih  ve 9 sayılı Kararı ile onaylanan Artvin Merkez 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı, 02/01/2020 tarih ve 10 sayılı Kararı ile onaylanan 1. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Ve 2. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, 02/01/2020 tarih ve 11 sayılı  Kararı ile onaylanan 3. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, 02/01/2020 tarih  ve 12 sayılı  Kararı ile onaylanan 4. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, 02/01/2020 tarih  ve 13 sayılı  Kararı ile onaylanan 5. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planlarına; 16/01/2020 - 14/02/2020 tarihleri arasındaki otuz günlük askı süresi içerisinde resmi başvuru ile gelmiş olan itirazların imar komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi.

Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.  Toplantı sonrası vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Elçin, vatandaştan gelen taleplerin incelenerek belediye imkanları doğrultusunda yapılabilecek olanların yapılacağını söyledi.

Balcıoğlu  Mahallesinde bulunan Artvin Barolar Birliği Sosyal Tesislerin’de gerçekleşen Meclis Toplantısına; Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Nejat Kaşıkçı, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümeükçü, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf İnce, İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Gülbin Öngüner, STK temsilcileri, muhtarlar, mahalle sakinleri ve vatandaşların yoğun katılımı vardı.