ARTVİN BELEDİYESİNDEN BİR HİZMET DAHA

Genel 02/03/2020 19:48

Alzhemier hastaları, Demans hastaları ve Tek Başına Yaşayan Yaşlılarımız artık Artvin Belediyesi ile daha güvende

ARTVİN BELEDİYESİNDEN BİR HİZMET DAHA
Artvin’de yaşayan Alzheimer, Demans hastaları ve evinde tek başına yaşayan hemşehrilerimizin yardıma muhtaç olduklarında, tehlike anında 1 tuşla yardım talebinde bulunabilecekleri, kayıp olmaları halinde nerede olduklarının tespit edilmesini sağlayan ve işletme giderlerinin ARTVİN Belediyesince karşılanacağı BİZ BURDAYIZ  uygulamasına başlanmıştır.
Artvin belediye başkanı Demirhan Elçin, Artvin’de ilk kez kullanılacak ‘’BİZ BURDAYIZ “ uygulaması ile Alzheimer ve Demans hastalarıyla, Tek Başına Yaşayan Yaşlı vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli bir şekilde yaşam sürdüreceğini söyledi.
Artvin Belediyesi’nin Artvin’i daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar sosyal alanlarda da devam ediyor. Artvin’i sağlıklı bir geleceğe taşıma hedefiyle çalışmalarına yön veren Artvin Belediye Başkanı Demirhan ELÇİN, Artvin’de ilk kez hayata geçirilecek olan BİZ BURDAYIZ uygulamasını tanıttı.
Başkan ELÇİN ,  Artvin Belediyesi’nin Sosyal projelerinde yeni bir adım daha atıldığını belirterek, ‘’Artvin’de toplumsal yaşama katkı sağlayacak önemli bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Artvin’deki Alzheimer ve Demans hastaları ile Tek Başına Yaşayan Yaşlı vatandaşlarımızın toplum içine daha güvenli girmelerinin önü açılmış oluyor.
Bu vatandaşlarımızın ve yakınlarının Artvin Belediyesi Sağlık Müdürlüğümüze yapacakları başvurunun ardından yapılacak değerlendirmeden sonra kendilerine verilecek olan cihaz aracılığıyla ,    Alzheimer ve Demans hastaları ve evde tek başına yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz harita üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler.’’ diye konuştu.
Hasta internet üzerinden takip edilebilecek
Bu sayede hem hastanın hem de hasta yakınının daha güvende, evinde yalnız başına yaşayanların kendini yalnız hissetmeyeceğini ifade eden Başkan ELÇİN BİZ BURDAYIZ uygulaması ile cihazların içinde data hattı kurulu halde ilgililere verilecek.
Cihazı üzerinde ve cebinde taşıyan hasta evin dışındayken, hasta yakını da onu her yerde, 24 saat anlık olarak takip edebilecek. Şayet hastanın güvenli olmayan güzergahda olduğu tespit edilirse hemen ilgili ve yetkililere bilgi verme imkanı sağlanmış olacak. Evinde tek başına yaşayan yaşlılarımız ise cihaz üzerinde bulunan tuşa bastığı an varsa yakını yoksa Belediyemiz de bulunan sisteme gelen uyarı neticesinde, belediyemizde bulunan nöbetçi personel tarafından kendisiyle temas sağlanacaktır.
Cihazın verileceği vatandaşlara ayrıca internet üzerinden takip için bir kullanıcı adı ve şifre verilecek. Bu sayede her vatandaşımız sadece kendisi için verilen hastayı takip edebilecek. Harita üzerinde işaret ile görünecek olan sistem sayesinde hastanın nerede olduğu ya da sinyal alınmadığı anda en son nerede göründüğü tespit edilebilecek’’ dedi.
Uygulama ile istenirse geriye dönük hareketlerin de harita üzerinde görülebileceğini söyleyen Başkan Elçin, kullanım sıklığına bağlı olmakla birlikte, şarj edilen cihazların yaklaşık 14 gün şarj kapasitesine sahip olacağını da belirtti.
Vodafone ve Artvin Belediyesi iş birliği ile hizmete sunulan uygulamamız için Artvin Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.