BAŞKAN ELÇİN ARTVİN BİLGE PROJESİNİN TANITIMINA KATILDI

Genel 17/02/2020 14:39

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlendiği “Artvin BİLGE Projesi” tanıtım toplantısına katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda tüm okul ve kurumlarda uygulanacak olan Artvin Bilimsel, İlkeli, Lider, Gelişimsel, Eğitim (BİLGE) projesinin tanıtımı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Artvin Bilge Tanıtım toplantısı, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ın projeyi katılımcıları anlatmasıyla devam etti. Toplantı anasınıfı öğrencilerin İl protokolüne çiçek vermesi ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Artvin BİLGE Projesi; Eğitim kenti olan Artvin’de, çağın ve geleceğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırarak milli ve manevi değerleri harmanlayarak Türkiye Cumhuriyetini hedeflerine ulaştırmayı amaçlamaktadır.  Artvin Bilge Projesi; erken çocukluk dönemi, temel eğitim, orta öğretim ve hayat boyu öğrenime katılan paydaşların başarısını artırarak nitelikli çalışmaların gerçekleştirilmesi için tüm okul ve kurumlarda faaliyet düzenleyerek faydalığını incelemeyi konu edinmektedir. Bu faaliyetleri bir çatı altında toplayarak geliştirilen yazılım ile projelerin diğer kurumlar tarafından görülmesi ve örnek uygulamaların paylaşılmasını sağlar.  Artvin BİLGE Projesi 25.183 öğrenci ve velilerle uygulanacaktır.

Artvin BİGE Projesi Tanıtım Toplantısına, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Garnizon Komutanı, P. Alb. Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Biber, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı, kurum amirleri ve çok sayıda proje paydaşları katıldı.