Tel : 4447008 WhatsApp : 05412123711 E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

BAŞKAN ELÇİN, ARTVİN DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Genel 23/12/2019 17:09

Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık 3 milyon liraya mal olan 20 yataklı yoğun bakım ünitesi törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, bazı daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, hastane yöneticileri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Devlet Hastanesinin modern ve nezih bir yoğun bakım ünitesine kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getrdi.

Yoğun bakım ünitesinin hastaların ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanı sıra sağlık personelinin de çalışmalarına verimli katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Doruk,” “Böyle bir tesisi ilimize kazandırdığı için başta Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı İsrafil Kışla’ya ve Artvin Milletvekili Erkan Balta’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ise 20 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesinin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Yoğun Bakım Ünitesinin açılış kurdelasını kesen Vali Doruk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla, Artvin Milletvekili Balta, Artvin Belediye Başkanı Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Başbay, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ardından bakım ünitesinde incelmelerde bulundu.

Yoğun Bakım incelemesinin ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Artvin Valisi Yılmaz Doruk  Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ve Artvin Çoruh Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Devlet Hastanesinin  idari kısım olarak kullanacağı yeni hizmet binasını gezdikten sonra Artvin Belediyesi ait olan Artvin Belediyesi Hüseyin Gür Semt Konağını incelediler.