EMANET BİR İNANCIN DESTANI AYAKTA ALKIŞLANDI

Genel 22/12/2019 21:34

Artvin Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Emanet Bir İnancın Destanı” adlı tiyatro oyununu Artvinli sanat severler ile buluşturdu.

Artvin Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında şehre getirdiği, “Emanet Bir İnancın Destanı” adlı tiyatro oyunu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde tiyatro severler ile buluştu. Ulu Önder Atatürk’ün hayatını anlatan oyun Artvinli tiyatro severler tarafından büyük ilgi gördü.

Hasan Özaşlamacı’nın yazıp yönettiği Doruk Şengezer Sinem Akyüz, Nagihan Yıldız, Yeliz Kömürcü Yılmaz, Kutlu Semiz ve şarkılarıyla Seza Kırgız'ın sahne aldığı oyunda 1917-1938 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlattı. Oyunu Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin eşi Suna Elçin, belediye meclisi üyeleri, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber ve çok sayıda tiyatro sever izleyerek ayakta alkışladı.

Gösteri sonunda sahneye çıkan Başkan Demirhan Elçin ve CHP İl Başkanı Ahmet Biber başarılı bir oyun sergileyen tiyatro oyuncularını kutlayarak plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Oyun sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Elçin; çok duygulandığını ifade ederek tarihimizi ve Atatürk’ü çok güzel bir şekilde canlandıran oyuncuları tebrik etti.

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, sanatı seven Artvin’in böyle aydınlatıcı tiyatrolara ihtiyacı olduğunu belirterek konuşmasını şöyle devam etti:  “Atatürk’ün yaptıklarını burada anlatmak çok kolay bir şey değil ama Atatürk’ün yaptıklarını başarılı bir şekilde aktardılar. Onun için tiyatro oyuncularını tebrik ediyorum ve bu güzel ekibi buraya getiren Belediye Başkanımız Demirhan Elçin’i kutluyorum. Sanatı seven Artvin’in gerçekten böyle tiyatrolara ihtiyacı var umuyorum ki toplumu bilgilendiren aydınlatan bu eserlerin tekrarı olur.” diye konuştu.