BAŞKAN ELÇİN FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

Genel 11/11/2019 14:18

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesinde düzenlenen fidanları toprakla buluşturma etkinliğine katıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasımda, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda saat 11:11’de eşzamanlı olarak 81 ilimizde fidanları toprakla buluşturma etkinliği düzenlendi. Artvin’de düzenlenen fidan dikimi etkinliğinin Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesinde ki ayağına katılan Başkan Demirhan Elçin burada çocuklarla beraber ağaç dikerek fidan sahiplendi.

“11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” nedeniyle 7 Kasım 2019 Perşembe günü yayınlanan genelgede, “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür.” diyerek 11 Kasım’ı “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de eşzamanlı olarak 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde yaklaşık bir milyon kişinin katılımıyla 11 milyon fidanın toprakla buluşturma etkinliği düzenlendi.

Artvin’de ana program Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesinde olmak üzere il genelinde 33 farklı noktada yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla 100 bin fidan belirlenen zaman dilimi içerisinde toprakla buluşturuldu.