BAŞKAN ELÇİN ÇORUH PARKLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Genel 13/10/2019 20:38

Belediye Başkanı Demirhan Elçin, son zamanlarda Kentpark ile yaşanan yanlış bilgi ve haksız ithamlar üzerine açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Demirhan Elçin, son zamanlarda Çoruh Park ile yaşanan yanlış bilgi ve haksız ithamlar üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Demirhan Elçin: ”Dönemin Artvin Valisi Mustafa YEMLİHALIOĞLU’nun büyük çabalarıyla, DSİ tarafından ihale edilip Çayağzı Mahallesinde inşa edilen Çoruh Park 2014 yılında Artvin Belediye’sini AKP’nin kazanmasıyla sanki bu hizmet AKP Belediyesi tarafından yapılmış gibi lanse edilmişti. Oysa gerçek durum Artvin Belediyesinin buradaki sıfatı malik değil kiracı olmasıdır. Millî Emlak AKP Belediyesi’ne Çoruh Park’ı kiralamış ve Artvin Belediyesi de bu alanları girişimcilere kiralamıştır. AKP dönemindeki Artvin Belediyesi kamuyla olan vecibelerini hiç yerine getirmediği için Milli Emlak’a da Çoruh Park ile ilgili kiralama ücretini de ödememiştir. Kamuoyu yanıltılarak bu hizmeti belediye yapmış gibi gösterilerek halkımız kandırılmıştır.

Gelinen süreçte 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Artvin Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine geçince; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Çoruh Park’ın kira sözleşmesi sona ermeden Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmesi talep edilmiştir. Akabinde 09 Ağustos 2019 tarihinde Çoruh Park’ın idaresi ve tüm sorumlulukları Milli Emlak Müdürlüğüne devredilerek Belediyemizce Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Şu aşamada Çoruh Park’ın genel temizliği, çevre düzeni, işyerlerinin kiralanması, çevre aydınlatması vb. gibi hizmetler tamamen Merkezi İdarenin sorumluluğundadır. Çoruh Park çevresinde bulunan konteynerlerine bırakılan katı atık çöpler Artvin Belediyesi’nce rutin günlük olarak toplanmaktadır. Ancak alan içerisindeki çevre, çöp ve wc temizliği, peyzaj düzenlemesi, alanın asayişi, park içerisinde küçük çöp kutularının içerisindeki çöplerin toplanması ve temizlenmesi Belediyemizin görev alanı içerisinde olmadığı için belediyemizin bu noktada hiçbir sorumluluğu yoktur.

Son günlerde sosyal medyada iftira kampanyası yürüterek Artvin Belediyesini karalama amaçlı propaganda yapanlar bu gerçekleri bilmelerine rağmen siyaset yapma refleksiyle büyük bir hataya düşmüştürler.

Tıpkı Seyitler Köyü’nün çöplerinin toplanmasıyla  ilgili Artvin İl Özel İdaresi’nin belediyemizle protokol yapmaktan kaçınması ve Seyitler Köyü’nün çöplerinin toplanmasının İl Özel İdaresi’nin görev alanına girdiğini ve Belediyenin 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren Seyitler Köyü’ndeki çöp toplama hizmetini vermesine ihtiyaç olmadığını beyan ve  kabul etmelerine rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesinin muhalifleri tarafından takiyye yapılarak Artvin Belediyesi çöp toplamıyormuş gibi  karalama kampanyası başlatılmıştı.O günlerde yaşanan bu hadiseler düpedüz nasıl iftira ise bugün de Çoruh Parkile ilgili  yayılmaya çalışılan söylemler de aynı şekilde  tamamen iftiradır.

Artvin Belediyesi olarak görevlerimizi eksiksiz yapmaya çalışmaktayız, Artvin’de yaşayan tüm halkımızın hizmetindeyiz.

Artvin Belediyesi olarak siyaset değil hizmet yapmak istiyoruz.Kim siyaset yapmak istiyorsa Artvin Belediyesi’ni karalayarak siyaset yapmasın.Artvin Belediyesi’nin işi siyaset değil hizmettir.” Dedi.