EYLÜL AYI OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLATISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Genel 05/09/2019 17:03

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin yönetiminde, Eylül Ayı Meclis Toplantısı Balcıoğlu Mahallesinde bulunan Artvin Barosu Sosyal Tesislerinde, halkın katılımı ile gerçekleşti.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in yönetiminde Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı şeffaf belediyecilik anlayışı ile halka açık bir şekilde Balcıoğlu Mahallesinde bulunan Artvin Barosu Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirerek Artvin Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden de canlı yayınlandı.

Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısını Başkan Elçin’in yönetiminde gündem maddeleri okundu. 7 gündem maddesi ve 1  gündem dışı maddenin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererek vatandaşlarla karşılıklı soru cevap bölümüne geçildi.

Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile her ay Belediye Meclis Toplantılarını farklı mahallede halka açık yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Elçin, meclis toplantısında alınan kararların Artvin’e ve Türkiye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine şöyle devam etti:

Elçin; ”İnönü Caddesini canladırmak için 3.5 metre genişliğinde araç yolu geriye kalan bölümleride eşit olacak şekilde yaya kaldırımı yapacağız. Araç yolunda 8 yıl içerisinde doğalgaz geçeceğinden dolayı maliyeti düşük olan ve yeniden kullanılabilir kilit parke taşı kullanacağız kaldırımı ise renkli taşlardan yapacağız. Cadde sakinlerinde mağdur olmayacağı kadar da cep yapacağız. Doğalgaz firması Akmercan belki önümüz deki yıl belki 8 yıl sonra alt yapı çalışması yapacak bunun içinde Emin Özgün’ün ilk yılında yapmış olduğu  caddeleri yenilemeyi bekletemeyiz. Cadde de yağmur suyu projesini de hayata geçireceğiz.

BELEDİYENİN EN BÜYÜK GELİRİ SUDUR

Artvin Belediyesi giderlerini karşıladığı en büyük kaynak sudur bundan dolayı kayıp kaçağı önlemek amacıyla akıllı su sayacı sistemine geçiyoruz. 7 bin civarında olan mekanik sayaçları akıllı sayaçlarla değiştirmenin bir süresi yoktur. 400 TL fiyatı vardır bunu da iki taksit şeklinde ödeyebilirsiniz. Halkımız kullanmadığı evinin su sayacını da iptal ettirebilir yeni sayaç bağlatmak zorunda da değildir.

Sizden ricam biraz sabırlı olun biz daha yeniyiz. Hatalarımız mazur görün sizleri mahcup etmeyeceğim ve herşey çok daha güzel olacak.” Dedi.

Artvin Barosu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Meclis Toplantısına; CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Ahmet Biber, STK temsilcileri, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.