Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / 7. ULUSLARARASI TULUM VE MÜZİK FESTİVALİ GALASI ARTVİN’DE YAPILDI

7. ULUSLARARASI TULUM VE MÜZİK FESTİVALİ GALASI ARTVİN’DE YAPILDI

1. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivalin galası Artvin Belediyesinin katkılarıyla 8 ülkeden katılan yaklaşık 400 kişilik halk dansları topluluğu ekipleri Artvin Kafkasör de yapıldı.

Tulum ve Müzik Festivali kapsamında Artvin’e gelen ekip ilk önce Kafkasör Yaylasını ziyaret etti. Kafkasör gezisinin ardından 7 Ağustos 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingine ellerinde Türk ve kendi ülke bayraklarıyla katılan 400 kişilik halk dansları topluluğu alandan kortej yürüyüşü ile geçerek Demokrasi şölenine destek oldular.

Halk dansları topluluğunun Kafkasör gezisine eşlik eden Artvin Valisi Muhterem İnce ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, dünyanın renklerini Artvin’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

7.Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali galasına Ankara, Bursa ve Edirne´den halk dans toplulukları ile Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Moldova, Kıbrıs ve Ukrayna ekipleri katıldı.

“Avrupa’da Davos Varsa Türkiye’de de Kafkasör Var”

Burada kısa bir konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, gelecek yıl daha coşkulu ve büyük bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi.

“Artvin’de her yıl bu işi daha coşkulu ve muhteşem yapmak için çok çalışıp belli bir noktaya geliniyor ancak aksiliklerle ve engellerle karşılaşıyoruz.

Bu yılda darbe engeliyle karşılaştık ancak Allah bu millete darbeyi sizlerle birlikte püskürtme bayramı nasip etti. Halklarının dostumuz olan dünyanın farklı ülkelerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz.

Avrupa’da nasıl ki Davos varsa Türkiye’de de Kafkasör var. Burası da Davos gibi uluslararası toplantılar yapılacak bir yer. Burasını turizm alanı ilan ettik. Belki de dünya Tulum Festivalinin merkezi burası olacak. Önümüzdeki sene daha coşkulu ve binlerce insanın katılacağı bir festival düzenleyeceğiz” dedi.

Kafkasör’ün öncesinde Batum’un yaylası olduğunu söyleyen Kocatepe,  “Osmanlı dönemindeki yaylanıza hoş geldiniz. Batum, Tiflis bizim kardeşlerimizin yaşadığı yerler. İki dost ülkenin gençlerini burada buluşturduk. Bizim şu an yaşadıklarımızı, Gürcistan’da ki dostlarımız da yakın zamanda aynı sıkıntıları yaşadılar. Bu yüzden bizi iyi anladığınızı düşünüyorum. Bu demokrasi bayramında sizleri de aramızda görmekten oldukça mutluyuz ” diye konuştu.

Artvin’de Demokrasi şöleninin ulusal başladığını ancak 8 ülkeden yaklaşık 400 dansçının katılımıyla uluslararası bir nitelik kazandığını belirtti.

(Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARTVİN’DE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILIYOR