Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / 5’İ BİR YERDE DARISI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA

5’İ BİR YERDE DARISI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Karadeniz Bölge Grup Yarışmaların da Artvin Halk oyunları ekipleri katıldıkları 6 dalda birinci oldukları için madalya ve plaket ile ödüllendirildiler.

Halitpaşa Meydanı Halk Oyunları Heykeli önünde düzenlenen madalya töreninde teşekkür konuşması yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, öncelikle Diyarbakır’da meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı yaralı olan polis ve sivillere de acil şifalar dilediğini belirterek  terörün asla amacına ulaşamayacağını söyledi. Kocatepe, şöyle devam etti.” Aslında bu program daha geniş katılımlı ve kutlama havasında olacaktı fakat son dakikada gelen hain saldırı haberinden dolayı sade bir programla madalya ve plaket takdimi yapalım dedik.  Halk Oyunları branşında ilimiz ciddi manada başarılı. Bunu sizler geçtiğimiz hafta Ordu’da yapılan grup yarışmalarında bir kez daha tescillemiş oldunuz. Başta ekiplerimizin tamamını, eğitmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, kulüplerimizi ve ailelerini canı gönülden tebrik ediyor darısı Türkiye Şampiyonasının başına diyorum. Türkiye’de halk oyunları dendiğin de ilk akla gelen ve bu özelliğini her zaman her yarışmada ortaya koyan Halk oyunları ekiplerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı bir kez daha kutluyor şehrimizin ismini başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmalara Artvin Merkez’den katılan ekiplerimiz, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, Zafer İnce ve Protokol üyeleri tarafından madalya ve plaket ile ödüllendirildi.

Ayrıca Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’e, Milli Eğitim İl Müdürü Abdül Celil Kahveci’ye Halk Eğitim Müdürü İsmail İnan’a, Orman Spor Kulübüne ve Halk Oyunlarına katkıda bulunan okul müdürlerine desteklerinden dolayı Birinci olan Halk Oyunları Kulüpleri Teşekkür Plaketi verdi.  Program Halk Oyunları Heykeli önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Karadeniz Bölge Grup Yarışmaların da;

Gençler stilize düzenlemeli dalda Artvin Belediyesi Halk oyunları topluluğu,

Büyükler Geneleksel dalda Atabarı 08 Gençlik ve Spor Kulübü,

Yıldızlar Geneleksel dalda Artvin İl Özel İdaresi Spor Kulübü,

Yıldızlar Stilize Düzenlemeli dalda Tütüncüler Kültür Sanat Kulübü,

Minikler Stilize düzenlemeli dalda Tütüncüler Kültür Sanat Spor Kulübü birinci olarak Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştı.

HAZİRAN AYI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN OTURUM KARARLARI ÖZETİ