Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / 37. KAFKASÖR KÜLTÜR TURİZM VE SANAT FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

37. KAFKASÖR KÜLTÜR TURİZM VE SANAT FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

Artvin´de geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 37’incisi yapılacak olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali bugün başlıyor.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Artvin’de geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 29 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında 37’nci yapılacak olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali öncesinde yapılan hazırlıklar ve festival programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kocatepe festival öncesi yapmış olduğu açıklamada ; “Bayramın hemen sonrasında Artvin’imizin markası haline gelmiş Kafkasör Kültür Turizm Boğa Güreşleri Festivali’miz var. Bunlara yönelik olarak çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Festival Öncesi Yeniden Asfalt Döküldü

İçme suyu projesinin inşaatı nedeniyle bozulan Kafkasör yoluna festival öncesi asfaltlama çalışması yapılıyor.

Kocatepe, Kafkasör yoluna yaklaşık 7 kilometrelik bir asfaltlama çalışmasının festival öncesinde başlattıklarını hatırlatarak, “Bu asfaltın 1,5-2 kilometresinde bozulmalar oldu. Bu bozulmalar da Artvin’ in en büyük sorunlarından biri olan içme suyunun getirilmesi noktasında o yoldan gidiliyor o yol kazındı bir yandan boruların döşenmesi münasebetiyle kırılan asfaltları yenileyeceğiz üst taraftan da Katrevan bölgesinde şehrimizin gelecek suyunun konvansiyonel arıtma tesisi yapılıyor.Şimdi yarından itibaren o kamyonları tamamen durduruyoruz daha doğrusu Kafkasör’ e giden beton götüren kamyonlar da dahil hepsini durduruyoruz ve Kafkasör Festivali’ ne kadar bu yolun asfaltlanmasını da bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

29 Haziran Perşembe günü (bugün) 37’inci Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali’nin başlayacağını belirten Kocatepe festivalin resmi program akışı hakkında da bilgiler verdi.

Kocatepe festivalin resmi program akışı hakkında yaptığı açıklamada, “İlk faaliyetimiz Perşembe günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’ nde  Artvin fotoğrafları sergisiyle başlıyor, devam eden günlerde  valiliğin hemen önünde tanıtım stantları açacağız. Hem bizim Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ürünlerinin hem de halk eğitimdeki el beceri ürünlerinin sergilenmesini planlıyoruz. Yine aynı gün Artvin’ imizin ünü artık gerçekten Türkiye genelinde yayılmış Öztürk Serengil Tiyatro Topluluğu’ muzun “Livanelim” isimli Artvin şivesiyle Artvin’ i Artvin insanına anlatan güzel bir oyun olacak. Ayın 29’unda tüm halkımızı birlikte izlemeye davet ediyorum. Ertesi gün daha da hareketli olacak. Saat 16.00 da yine gelenekselleşmiş olan valiliğin önündeki Atatürk heykeline çelenk bırakma törenimiz olacak.

Kortej Yürüyüşüne Kadir Topbaş Bulvarından Başlanacak

30  Haziran Cuma günü  saat 18.00  gibi boğalarımızla birlikte kortej yürüyüşü yapacağız. Bu sene güzergahımızı biraz farklı tuttuk,  kortej yürüyüşüne Dr. Kadir Topbaş bulvarından yani AVM’den belediyenin arkasındaki yeni yoldan yürüyerek  Halitpaşa Kavşağı’ na geleceğiz. Boğalarımızı Kafkasör’ e uğurlarken bizler de Milli İrade Meydanı’ ndaki konsere gideceğiz. Bu sene yerel iki gurup çıkacak, âşıklar var ve arkasından da bizim hemşerimiz Barbaros Çelikoğlu İle Ses Sanatçısı Meliha Güneş Sahne Alacak Ve Bunun Finalini De Hakan Peker Ve Sonun da görsel şölene dönüşecek havai fişek gösterisi olacak. Hakan Peker bizim gençliğimizin hit sanatçısıydı. Artvin’ imize de ilk defa gelecek. Cumartesi günü etkinlikler daha çok Kafkasör’ de devam edecek  bir taraftan sportif alanlarda gençlik sporun faaliyetleri devam ederken diğer yandan bizim boğa güreşlerimiz arena da yapılacak. Tabi o zamana kadar bizi tribünlerin üstünü kapatmak gibi oraların boyanması, seyyar tribünler in yapılması gibi iş yeri çadırları gibi bir çok çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlk gün yani cumartesi deste, ayak ve küçük ortayı bir de süper başı da aynı güne aldık çünkü ertesi gün daha fazla boğanın katılacağı büyük orta, başaltı ve baş güreşleri olacak.

Hakan Peker sahne alacak

Artvin Belediyesi son 3 yıldır Kafkasör Festivali kapsamında düzenlediği konserlerle birbirinden ünlü sanatçıları Artvinli sevenleriyle buluşturdu. 37’nci Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivalinde 30 Haziran Cuma akşamı saat 19.30 konser verecek ismi açıklayan Başkan Kocatepe, ünlü ses sanatçısı Hakan Peker’in sahne alacağını söyledi. “ Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar birçok sanatçıyı Artvinli sevenleriyle buluşturduk. Bu yılda Hakan Peker’i getirelim dedik. Hakan Peker öncesinde Mavi Düşlerin Şairi Şiir yorumcusu Artvinli hemşehirimiz Barbaros Çelikoğlu sahne alacak.

1 Temmuz Cumartesi akşamı Kafkasör konser alanında da Artvinli yerel sanatçılarımızın haricinde geçtiğimiz yıllarda yine festivalimizde sahne alan ve dinleyici kitlesi oldukça fazla olan Karadeniz şarkılarının güçlü yorumcusu hemşehrimiz Cemal Çayırcı’yla eğlencemiz zirveye çıkacak. Cumartesi ve Pazar günü boğa güreşleriyle festivalimiz sona erecek ” dedi.

Boğa Güreşlerinde Toplam 65 Bin TL Para Ödülü Dağıtılacak

Artvin’in tanıtımına önemli katkı sağlayan Kafkasör Festivalinde Boğa güreşleri oldukça büyük yere sahip.  Boğa sahipleri tarafından Şampiyonlar ligi olarak da tanımlanan Kafkasör Festivalinde ödüllerde şanına yakışı şekilde. Başkan Kocatepe, Kategorilerinden dereceye giren boğaların ödüllerini açıklayarak şunları söyledi. Kocatepe; “ bu yıl baş 15 bin tl, baş altı 13 bin tl, büyük orta 11 bin tl, küçük orta 9 bin tl, ayak 7 bin tl , deste 5 bin tl, süper baş 5 bin tl,  olmak üzerek toplam 65 bin tl para ödülü veriyoruz” dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARTVİN’DE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILIYOR